Teknik, tillverkning, drift och underhåll
Att arbeta inom tekniskt arbete, tillverkning eller drift och underhåll så handlar det ofta om skötsel av fastigheter och anläggningar för värme, kyla eller ventilation eller så installerar du och driftsätter den typen av system. Inom området tillverkning handlar det ofta datorstyrd industriell tillverkning med robotar och här behövs ofta teknisk kompetens och kanske även kunskaper i programmering. Det kan även handla om att ansvara för övervakning av olika anläggningar och system. Ofta arbetar du på företag som är specialiserade inom något av dessa områden.
Platsbunden utbildning i Göteborg, Malmö, Piteå, Stockholm
Du som Anläggningsingenjör tar ansvar för att regler och föreskrifter följs och för att projektet har en minimal miljöpåverkan. Du har en samordnande roll och ansvarar för att modellen alltid hålls uppdaterad, vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga.
Som Anläggningsingenjör arbetar du med flera olika programvaror och skapar BIM-modeller. BIM-modellen samlar alla olika planer, skisser och ritningar som ingår i ett projekt från arkitekter till installationskonsulter. På så vis kan man tidigt upptäcka krockar och missförstånd.
Under utbildningen rustas du med gedigna kunskaper om informationshantering, verktyg och programvaror för digital produktion, exempelvis CAD och BIM. Du kommer arbeta med projektering, ritningar och 3D-modellering samt fördjupa dina kunskaper om byggnadsteknik och konstruktion inom anläggning.
Exempel på yrkestitlar efter godkänd utbildning:
Behörighetskrav
byFör att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i något av de olika särskilda behörighetskurserna nedan:
Vill du få en nyckelroll i arbetet med Sveriges infrastruktur? Studera till Anläggningsingenjör och få ett viktigt arbete där du planerar, leder och övervakar projekt för olika järnvägsarbeten.
✓ Studera kostnadsfritt och CSN-berättigat
Behörighetskrav
Saknar du formell behörighet? Så blir du behörig till Teknikhögskolan »
Vill du få en nyckelroll i arbetet med Sveriges infrastruktur? Studera till Anläggningsingenjör och arbeta med branschledande CAD-program för projektering av mark-, väg- och VA-arbeten. Gör karriär som anläggningskonstruktör, anläggningsprojektör, produktionsledare eller projektledare.
✓ Studera kostnadsfritt och CSN-berättigat
Behörighetskrav
• Grundläggande behörighet (gymnasieexamen eller motsvarande)
• Godkänt betyg i Matematik 2
Saknar du formell behörighet? Så blir du behörig till Teknikhögskolan »
Vill du vara med och automatisera industrin? Studera till Automationsingenjör med inriktning robotik, så kan du vara med och påverka framtidens tillverkningsprocesser. Jobba med installation, programmering och driftsättning av automatiska anläggningar.
✓ Studera kostnadsfritt och CSN-berättigat
Behörighetskrav
Saknar du formell behörighet? Så blir du behörig till Teknikhögskolan »
Kreativ och kunnig personal efterfrågas inom bageri- och konditoribranschen.
Utbildningen Bagare och konditor bygger på kunskaper som förvärvats på Restaurang- och livsmedelsprogrammet med
inriktning bageri på gymnasiet. Här får du får utveckla din kreativitet och initiativförmåga.
Efter examen kan du arbeta som bagare, konditor eller restaurangkonditor på exempelvis ett traditionellt bageri, men även inom hotell, restaurang eller stenugnsbageri.
Grundläggande behörighet
Gymnasieexamen eller motsvarande
Särskild behörighet
Följande gymnasiekurser med minst betyg E/G/3:
• Bageri 2/Bageri A Konditori 2/Konditori A
• Bageri 3/Bageri B Konditori 3/Konditori B
• Hygien/Livsmedelshygien
Urvalsgrunder
Vi tillämpar ett särskilt antagningstest i följande moment: Fristående limpa 2 st, Klippt krans 2 st, Fyrfläta 2 st, Prinsesstårta med marsipanros och pikering, Biskvier stryka upp och doppa.
Kontakt
Linda Åkerman Kolmodin
021-39 98 05