Teknik, tillverkning, drift och underhåll
Att arbeta inom tekniskt arbete, tillverkning eller drift och underhåll så handlar det ofta om skötsel av fastigheter och anläggningar för värme, kyla eller ventilation eller så installerar du och driftsätter den typen av system. Inom området tillverkning handlar det ofta datorstyrd industriell tillverkning med robotar och här behövs ofta teknisk kompetens och kanske även kunskaper i programmering. Det kan även handla om att ansvara för övervakning av olika anläggningar och system. Ofta arbetar du på företag som är specialiserade inom något av dessa områden.
Har du koll på ny teknik i din bransch? Fastighetsautomation är en av de viktigaste kompetenserna som yrkesverksamma behöver kunna nu och i framtiden. Här får du spetskompetens i att överse och reglera automatiserade fastighetssystem på bara 12 veckor!
Stort kompetensbehov av fastighetsautomation
Kunskap i fastighetsautomation är en viktig förutsättning för ett mer hållbart och kostnadseffektivt arbete. Nya digitala verktyg i fastighetsbranschen underlättar nämligen arbetet att identifiera framtida problem och testa nya idéer i syfte att minska klimat- och miljöpåverkan. På så sätt kan vi skapa bättre och mer attraktiva livs- och arbetsmiljöer som möter framtidens krav på energieffektivitet, hållbarhet, säkerhet och komfort.
Fördjupningskurs i automation för fastigheter
Under YH-kursen får du omfattande kunskaper i fastighets- och IT-system som är relevanta för fastighetsautomation. Du kommer att överse och reglera automatiserade fastighetssystem och lär dig om styr-och reglerteknik, fjärrstyrning samt sensorer för att hantera, felsöka och optimera fastighetens tekniska system.
Kursupplägg
Kursen ingår i studieformen ”KYH Skills”. Du läser kursen på distans och halvfart under 12 veckor, vilket möjliggör att kombinera dina studier med jobb samtidigt. All undervisning sker digitalt.
Behörighetskrav
*Alternativt har du tidigare arbetat inom ROT-projekt eller nybyggnation med fastighetsautomation.
✓ Kostnadsfri YH-kurs för yrkesverksamma
✓ Möjlighet till extra studiestöd
✓ Utformad tillsammans med arbetsgivare & branschexperter
Campus Nynäshamn introducerar en helt ny utbildning - Marinelektriker
Utbildningen är beviljad genom yh-myndigheten och startar till hösten 2024. Utbildningen är en del av utbildningsformen Nationell Yrkesutbildning (NY) som är en helt ny form av yrkesutbildning på gymnasial nivå för vuxna.
Som marinelektriker arbetar du med felsökning, service av el, styr och regler-utrustning, generatorer och motorer. Du arbetar även med installation av navigationsutrustning. Du behöver vara en problemlösare och kunna ta mycket eget ansvar. Du kommer att arbeta med både el och mekanik, med hänsyn till säkerhet och miljö.
Mer information om utbildningen, ansökan och utbildningsperiod kommer inom kort, se gärna vår hemsida >>
Schaktfri teknik kan göra enorma resurs- & klimatbesparingar! Här får du chans att specialisera dig i schaktfria metoder för mark-& anläggningsarbeten på bara 8 veckor!
Stort kompetensbehov av Schaktfritt ledningsbyggande
Schaktfria metoder är ekonomiska och kan skapa stora miljövinster. Metoderna är snabba, resurseffektiva och störningsfria. Faktum är att schaktfri ledningsrenovering är så effektiv att den likställs kvalitetsmässigt med nyläggning eller omläggning. Branschen signalerar redan nu för 18 000–25 000 nya jobb över hela landet för att komma ikapp underhållet av Sveriges VA-nät!
Fördjupningskurs i Schaktfritt ledningsbyggande
I den här YH-kursen får du fördjupad kunskap i schaktfria metoder för byggande och renovering av ledningsnät för VA, fjärrvärme, fjärrkyla, el, gas och bredband. Du lär dig att planera och utföra kostnadsanalyser över materialval, logistik och miljöavtryck. Du kommer kunna tillämpa schaktfri teknik för effektivisering av mark-och ledningsbyggande enligt uppsatta ekonomiska, hållbara och energibesparande mål.
Kursupplägg
Kursen ingår i studieformen ”KYH Skills”. Du läser kursen på distans och halvfart under 8 veckor, vilket möjliggör att kombinera dina studier med jobb samtidigt. All undervisning sker digitalt.
Behörighetskrav
✓ Kostnadsfri YH-kurs för yrkesverksamma
✓ Möjlighet till extra studiestöd
✓ Utformad tillsammans med arbetsgivare & branschexperter
Som produktionstekniker inom livsmedel är din främsta uppgift att se till att produktionen genomförs så effektivt som möjligt. Det innebär att du ofta är involverad i att planera och schemalägga produktionsflöden, övervaka maskiner och utrustning samt lösa eventuella produktionshinder. Det kan även innebära att du får ansvar för att införa och upprätthålla säkerhets- och hygienstandarder så att livsmedlen uppfyller regler och kvalitetskrav.
Utbildningen innehåller även hållbarhetsaspekter. I ljuset av globala kriser blir kunskap för att skapa produktionssystem som inte bara är effektiva utan också miljövänliga avgörande för framtiden. Genom att utbilda dig till produktionstekniker på Hermods kommer du att spela en aktiv roll i att säkra framtidens livsmedelsförsörjning på ett hållbart sätt.
Med ökad medvetenhet om vikten av inhemsk livsmedelsproduktion är behovet av kompetenta produktionstekniker högre än någonsin. Utbildningen rustar dig med den kompetens som arbetsgivare söker, vilket öppnar dörrar för spännande karriärmöjligheter.
För att bli antagen till utbildningen Produktionstekniker inriktning livsmedel krävs grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt följande förkunskaper, eller motsvarande:
Vill du vara med och automatisera industrin? Studera till Automationsingenjör robotik och var med och påverka framtidens tillverkningsprocesser. Jobba med installation, programmering och driftsättning av automatiska anläggningar.
✓ Studera kostnadsfritt och CSN-berättigat
Behörighetskrav
• Gymnasieexamen eller motsvarande
• Matematik 2
• Praktisk ellära eller Fysik 1
• Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
Saknar du formell behörighet? Så blir du behörig till Teknikhögskolan »