YH-utbildningar som erbjuds i Karlstad. Yrkeshögskolan erbjuder mänger av yrkeshögskoleutbildningar i hela Sverige så använd sökfunktionen för att hitta din utbildning.
Utbildningen till Trafiklärare är för dig som har en god pedagogisk och social förmåga och brinner för att utveckla andra. Här får du möjligheten att bidra till säkrare förare i samhället.
Arbetet är flexibelt och du varvar körlektioner med teorilektioner. Branschen står inför en spännande framtid med stor utveckling inom hållbarhet, pedagogik och teknik.
Under din utbildning kommer du att praktisera på en trafikskola i 15 veckor under det som kallas för Lärande i arbete (LIA). Detta ger dig värdefulla kunskaper, erfarenheter och kontakter inför ditt framtida yrkesliv.
För att bli behörig trafiklärare
Vill du jobba som trafiklärare behöver du ansöka om godkännande hos Transportstyrelsen. För att kunna bli godkänd i en ansökan behöver du bland annat ha körkort, genomgått en trafiklärarutbildning och sedan genomgå Transportstyrelsens lämplighetsprövning.
Samarbete med näringslivet
Utbildningen sker i nära samarbete med näringslivet och har en ledningsgrupp med representanter från olika företag runt om i branschen.
Var med och bygg framtidens tandvård! Utbildning för dig som är serviceinriktad och gillar att arbeta med människor.
1,5 år | Karlstad | Kostnadsfri & CSN-berättigad
Som tandsköterska arbetar du med tandvård, förebyggande tandvård och tandhälsoinformation. Ofta arbetar du i team tillsammans med tandläkaren och tandhygienisten där du assisterar tandläkaren vid undersökning och behandling av patienter. Beroende på din erfarenhet och utbildning kan du även få uppgifter som rör själva behandlingen av patienten. I din roll som tandsköterska har du även administrativa arbetsuppgifter, så som att kalla patienter till behandling, fakturera och hantera patientjournaler.
Gillar du bilar? Den här utbildningen ger dig en snabb och säker väg till kvalificerade jobb inom bilelektronik. Genom både teori och praktik får du lära dig att förstå och felsöka elektroniska system på bilen.
Här får du goda kunskaper för att arbeta med både diagnostik och arbetsledning. Genom att både teoretisk och praktisk undervisning får du lära dig att förstå och felsöka elektroniska system på bilen. Kunskaperna använder du sedan ute på utbildningens samarbetsföretag under din LIA (Lärande i arbete). Utbildningen omfattar 18 praktikveckor.
Se bil och kund som en helhet
Utbildningen ger dig arbetsverktyg för att möta den snabba elektroniska utvecklingen inom bilbranschen. Du får också lära dig engelska facktermer, öva upp dina datorkunskaper och lära dig hur du vårdar dina kundrelationer. Bilservice handlar ju inte bara om att ”meka”,utan det gäller att se bil och kund som en helhet.
Diagnostisering av bilarnas status sker allt mer med hjälp av data från bilens elektroniska system och därför håller felsökning med dator på att bli det vanligaste och det viktigaste verktyget på en bilverkstad.
En fjärdedel av utbildningen sker på företag
Utbildningen sker i nära samarbete med bilbranschen och cirka en fjärdedel av utbildningen sker ute på företag. Du som söker får en kvalificerad högteknologisk utbildning på 60 veckor som på ett företag skulle ta många år. Efter genomgången utbildning kan du bli till exempel servicerådgivare, diagnostekniker, tekniker eller kundmottagare.
Behörighet
För att vara behörig till utbildningen behöver du ha en gymnasieexamen eller motsvarande. Förutom den grundläggande behörigheten måste du ha godkänt betyg (E/G) i följande kurser eller ha motsvarande kunskaper (från och med 2021): Svenska 1/Svenska som andraspråk 1, Matematik 1 och Engelska 5.
Ekonomiutbildning för dig som vill ha breda jobbmöjligheter efter examen. Bli en nyckelperson i verksamheters ekonomiska utveckling!
2 år | Karlstad | Kostnadsfri & CSN-berättigad
Som affärsinriktad redovisningsekonom är du specialiserad inom redovisning, bokföring och ekonomisk rådgivning. Du har en viktig uppgift att stötta ledningen i ekonomiska beslut, kunna delta i budgetarbetet och göra ekonomiska bedömningar för att uppnå verksamhetens lönsamhetsmål. Eftersom examen kommer du kunna arbeta i alla möjliga branscher som bland annat:
Vill du vara med och skapa hållbar energi? Studera till Elkraftsingenjör och få kompetens för att driftsätta, effektivisera, optimera och underhålla elkraftssystem och elanläggningar. Gör karriär som elkraftsingenjör, elkrafttekniker eller drifttekniker inom elkraft.
✓ Studera kostnadsfritt och CSN-berättigat
Behörighetskrav
• Gymnasieexamen eller motsvarande
• Matematik 2
• Praktisk ellära eller Fysik 1
• Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
Saknar du formell behörighet? Så blir du behörig till Teknikhögskolan »