Yrkesutbildningar i Växjö

YH-utbildningar som erbjuds i Växjö. Yrkeshögskolan erbjuder mänger av yrkeshögskoleutbildningar i hela Sverige så använd sökfunktionen för att hitta din utbildning.

Din sökning på yrkesutbildningar Växjö gav 20 träffar

Frontendutvecklare - distans

EC Utbildning

Tycker du att det är kul med kod? Bli Frontendutvecklare och skapa framtidens innovativa sajter och appar.

Yrkesrollen som Frontendutvecklare har växt fram ur det som tidigare generellt kallades webbutvecklare. I och med den konstanta digitalisering som sker är behovet av Frontendutvecklare idag stort och nya talanger behövs framåt.

Som Frontend-utvecklare är du med och utvecklar bland annat sajter, applikationer och webblösningar. Du är den som med hjälp av kod skapar det lager som gör att människor kan interagera med tekniken.

I utbildningen få du djupdyka ner i bland annat; JavaScript; HTML och CSS för att sedan bygga på kunskapsnivån med mer avancerad programmering. Vidare får du god förståelse inom UX-design för att kunna skapa användarvänliga och lättnavigerade lösningar.

Vad blir du efter examen?

Du kan arbeta som:

  • Frontendutvecklare
  • Webbdesigner
  • Interaktionsdesigner
  • Webmaster
  • Webbutvecklare
Utbildningsstart
Påbörjad (Höstterminen 2024)
2025-03-10
Höstterminen 2026
Utbildningsslut
Vårterminen 2026
2027-02-07
Vårterminen 2028
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2025-02-02
Branscher
Data & IT
Studieort
DISTANS (Växjö kommun)

Tandsköterska

YH Region Kronoberg

Är du redo för en ny karriär? Att arbeta som tandsköterska är ett omväxlande arbete med mycket patientkontakt. Tycker du att det är stimulerande att arbeta med människor, är serviceinriktad, har en empatisk och pedagogisk förmåga kan detta vara yrkesrollen för dig!

Tandsköterskan arbetar i vårdteam med främst tandläkare och tandhygienist. Under utbildningen får du bland annat lära dig att assistera tandläkare, ta röntgenbilder, hantera material ur ett miljö- och hälsosäkert perspektiv, arbeta med förebyggande tandvård samt utföra administrativa uppgifter som till exempel receptionsarbete.

Utbildningens upplägg
Utbildningstillfällena är förlagda i Växjö. Dessutom förekommer det  praktiska övningar på tandvårdsklinik. Schemat är uppbyggt med föreläsningar ca tre dagar per vecka och självstudier en till två dagar per vecka.

Som studerande har du tillgång till en lärplattform. Det är en sluten plattform som du kan nå hemifrån via webben. Här publiceras information som rör utbildningen, till exempel studiehandledning, schema, uppgifter, forum för reflektioner och loggbok.

En del av utbildningen utgörs av LIA - lärande i arbete (praktik). YH Region Kronoberg garanterar en LIA-plats i Kronobergs län. LIA platser utanför Kronobergs län kan vi aldrig garantera dig, men försöker hjälpa till att ordna. 

Kursplanen för tandsköterska utgår från nationella riktlinjer:

  • Anatomi, anestesi och farmakologi, 25p
  • Tandvårdens verksamhet och organisation, 15p
  • Vårdhygien och smittskydd, 25p
  • Lärande i arbete - LIA 1, 15p
  • Etik, bemötande och kommunikation, 25p
  • Oral hälsa 1, 25p
  • Odontologi 1, 40p
  • Lärande i arbete - LIA 2, 25p
  • Material, miljö och hantering av farligt avfall 20p
  • Odontologi 2, 30p
  • Oral hälsa 2, 30p
  • Lärande i arbete - LIA 3, 40p
  • Examensarbete, 20p

5 poäng motsvarar 1 veckas studier.

Studiestöd
Du som går utbildningen kan söka bidrag från CSN. Studerande har eget ansvar att söka.

Särskilt pedagogiskt stöd
Är du i behov av särskilt pedagogiskt stöd i din utbildning? Kontakta YH Region Kronoberg.

Validering
Har du redan kunskap motsvarande en eller flera av utbildningens kurser kan du validera dessa och därmed förkorta din utbildning.

Kostnader
Du står själv för kostnader för resor och logi i samband med utbildningen. Skolan har inget boende för uthyrning. Litteraturkostnader tillkommer.

Behörighet
- Svenska 2 med lägst godkänt betyg (E, G eller 3) eller motsvarande
- Engelska 5 med lägst godkänt betyg (E, G eller 3) eller motsvarande
- Matematik 1a, 1b eller 1c med lägst godkänt betyg (E, G eller 3) eller motsvarande

Utbildningslängd 325 YH-poäng, 3 terminer
Utbildningsplatser 25 platser
Studietakt Heltid
Studieform Bunden, studieort är Växjö
Examen Yrkeshögskoleexamen (eftergymnasial utbildning)

Kontakt
Rose-Marie Hansen, Utbildningsledare
Emmeli Uleskog, Utbildningsledare

Utbildningsstart
Vårterminen 2025
Utbildningsslut
Vårterminen 2026
Studietakt
100%
YH poäng
325 YH-poäng (ca. 1.6 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Sjukvård & socialt arbete
Frisk- & kroppsvård

CAD-konstruktör

EC Utbildning

Är du intresserad 3D-konstuktion med fokus mot industrin? Läs då Computer-Aided Design.

CAD-konstruktion är en kompetens som blivit allt mer efterfrågad på den svenska arbetsmarknaden. CAD står för Computer-Aided Design och efterfrågan bottnar i allt mer komplexa produkter, material och tillverkningsprocesser inom industrin. Vilket i sin tur drivit fram ett behov av personer med specialistkompetens inom produktutveckling i specialutformade 3D-progam.

Inom CAD-konstruktion använder man sig av olika verktyg för att modellera, utveckla och tillverka produkter inom ett stort antal områden, från hushållsprodukter till fordon. CAD-modeller används bland annat för att visualisera produkter innan fysisk tillverkning.

Utbildningen lär dig alla de avancerade CAD-system som krävs och ger dig kompetens inom bland annat; konstruktionsteknik, design, mekanik, tillverknings- och produktionsteknik. Vidare kommer du kunna analysera detaljkonstruktion och få förståelse för hur ritningsstandarder används. Du kommer även lära dig arbeta i ett produktionsutvecklingsprojekt utifrån kravspecifikation.

Vad blir du efter examen?

Du kan arbeta som:

  • CAD-konstruktör
  • CAD-ritare.
  • Produktutvecklare
  • Projektledare

 
Tips! Utbildningen bedrivs som EC Stream – vilket innebär att du kan studera digitalt oberoende av ort. Du kan med andra ord plugga var du vill via livestreamad undervisning.

Utbildningsstart
Påbörjad (Höstterminen 2024)
Höstterminen 2025
Utbildningsslut
Vårterminen 2026
Vårterminen 2027
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Teknik & tillverkning
Data & IT

Fastighetstekniker Hållbar drift

KYH

✓ Kostnadsfri & CSN-berättigad YH-utbildning. 

Som Fastighetstekniker ansvarar du för fastigheters styr- och reglerteknik, övervakningssystem och driftoptimering. Det innefattar daglig drift och underhåll av tekniska system i fastigheten såsom ventilation, värme, VA, kyla, och elsystem. Målet är att minimera energiförbrukningen! Utöver det tekniska arbetet underhåller och skapar du nya relationer med kunder, entreprenörer och leverantörer.

Behörighetskrav
För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i följande kurser:

  • Energiteknik 1 och Praktisk ellära
    Eller
  • Matematik 2 

Saknar du något behörighetskrav? Det finns flera olika sätt att bli behörig på! Läs om hur du kan bli behörig till KYH här!

Platsbunden via Avesta, Norrtälje, Piteå, Ronneby & Växjö. 

Utbildningsstart
Påbörjad (Höstterminen 2024)
Höstterminen 2025
Höstterminen 2026
Utbildningsslut
Vårterminen 2026
Vårterminen 2027
Vårterminen 2028
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Bygg & fastighet
Studieort
Avesta kommun
Satellitort
Norrtälje, Piteå, Ronneby, Växjö

Inköp & Supply Management

NBI/Handelsakademin

Vill du jobba som inköpare och hjälpa företag göra kostnadseffektiva, mer hållbara inköp? Utbildningen Inköp & Supply Management förbereder dig för yrkesrollen som inköpare.

Alla företag och offentliga arbetsgivare (kommuner, landsting, myndigheter) sysslar med inköp. I stora företag och organisationer sker det via hela inköpsavdelningar. I mindre verksamheter finns kanske bara några enstaka inköpare eller roller som kombinerar inköp med något annat.

Din roll som inköpare är att skapa struktur för hur inköpen ska ske för att undvika onödiga kostnader vid oplanerade köp. Inköp & Supply Management ger dig kompetens att arbeta som inköpare på operativ eller strategisk nivå. Dina första jobb kanske är inköpsassistent.

En operativ inköpares roll består främst av orderläggning, leveransbevakning, reklamationer och uppföljning. En strategisk inköpare arbetar med ett mer långsiktigt perspektiv. Det kan t ex vara att skapa en leverantörsportfölj med utvalda företag som lämpliga leverantörer utifrån aspekter som garantier, ledtider, produktionsmetoder och kvalitet.

Yrkesroller efter utbildningen 

  • Inköpare
  • Kategoriansvarig
  • Upphandlare
  • Inköpsassistent

Dina möjligheter till jobb
Under senare år har det skett en professionalisering av inköpsyrket och som inköpare kan du ha en viktig roll i företagets ekonomi och framgång. I det offentliga har det blivit mer fokus på korrekt upphandling, via de regler som finns.

Värdefull praktik på företag (LiA)
Genom dina praktikperioder (12+15 veckor) ute på företag får du möjlighet att skapa goda relationer och få värdefull praktisk erfarenhet. NBI/Handelsakademin kan tipsa om LiA-företag, men du tar själv kontakt med företaget och säljer in dig.

Läs mer om våra partnerföretag på nbi-handelsakademin.se.

Ansökan - så här går det till
Ansökan görs via nbi-handelsakademin.se. På utbildningens sida finns länk till yh-antagning där du registrerar dig och gör din ansökan, och vi guidar dig genom hela processen. Det är viktigt att du lämnar in din ansökan i tid även om du väntar på betyg/intyg - du kan komplettera senare.

Studieform och upplägg
85 veckor/2 år. Detta är en heltidsutbildning på dagtid som kräver din närvaro vid schemalagd undervisning 2-3 dagar i veckan. I Växjö är utbildningen på skolan och online. Under lärande i arbete, LIA, följer du de arbetstider som gäller på företaget

Läs mer om vår pedagogiska modell på nbi-handelsakademin.se

Förkunskaper
Gymnasieexamen samt:

- Lägst betyg E i Engelska 6

- Lägst betyg E i Matematik 2

- Lägst betyg E i Svenska 2

Om du inte har examen och rätt betyg, kan du ändå vara behörig utifrån s.k. reell kompetens. Den kan du ha fått genom t.ex. arbetslivserfarenhet eller annan utbildning.

Kontakta oss gärna, eller läs mer på
www.nbi-handelsakademin.se

Utbildningsstart
Påbörjad (2024-08-12)
2025-08-01
2026-08-01
Utbildningsslut
2026-06-30
2027-06-30
2028-06-30
Studietakt
100%
YH poäng
425 YH-poäng (ca. 2.1 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Ekonomi, admin, sälj