Akustik inom samhällsbyggnad är kursen för dig som är yrkesverksam inom samhällsbyggnad och vill lära dig mer om akustik, ljud och buller.
Kursen är på halvtid under 20 veckor och våra föreläsare, med gedigen kunskap och erfarenhet, leder dig genom kursen med tydlighet och balans mellan teori och praktiska exempel. Kursen består av 10 undervisningsdagar, en heldag varannan vecka. Kursen går helt på distans via Microsoft Teams. Föreläsningarna spelas in, du kan ta del av materialet precis när det passar dig bäst.
Du får lära dig om arbetsmiljöbuller, rumsakustik, byggnadsakustik samt om kontrollmätningar och besiktningar. Du får också insikter i hur akustik kan användas i cirkulära samhällen och exempel på användning av teknisk och digital utrustning för hållbara ljudmiljöer. Du kommer efter avslutad kurs att ha de kunskaper som krävs för att kunna arbeta med akustikförbättrande åtgärder och därmed främja mer hälsosamma och hållbara ljudmiljöer.
Kursinnehåll:
Behörighet
Uppfyller du inte de formella kraven finns det ändå möjlighet att bli antagen genom reell kompetens. Då tittar vi på dina tidigare erfarenheter från exempelvis arbete eller studier. Kontakta oss, så hjälper vi dig med din ansökan!
Hållbar affärsutveckling har blivit en avgörande faktor för företag som strävar efter att förbli relevanta och konkurrenskraftiga i en värld där miljömedvetenhet är A och O. I takt med att samhället tar steg mot en mer hållbar framtid, har företag och organisationer fått höga krav på att införa hållbarhetsprinciper i sina affärsmodeller och strategier.
Kursen riktar sig till dig som är yrkesverksam inom försäljning, marknadsföring eller planering och vill fördjupa din kompetens inom hållbar affärsutveckling. Den passar dig som vill boosta dina kunskaper vid sidan av ditt jobb.
Kursmomenten är flexibelt upplagda med en kombination av teoretiska och praktiska studier utifrån läroformen Flipped Classroom. Du kommer att ha tillgång till förinspelat material, kombinerat med digitala handledningssessioner, vilket möjliggör ett smart och flexibelt lärande!
Kursen förbereder dig på att gå in i nya roller, men också på att avancera i din nuvarande karriär genom att exempelvis:
Behörighet
Minst 6 månaders arbetslivserfarenhet av försäljning eller kommunikation. Vilket innebär en heltidstjänst eller likvärdig dokumenterad erfarenhet.
Idag ställs stora krav på tekniska inköp på grund av den snabba teknologiska utvecklingen. I utbildningen får du lära dig avtalsfrågor så att du kan göra inköp som möter framtidens behov inom energi och industri. Vi hjälper dig också att förstå de grundläggande reglerna för avtal och köp.
Målet med kursen är att du ska bli medveten och få en god förståelse kring inköp av tekniska anläggningar och utrustning. Vi fokuserar inte bara på teori utan även på hur du faktiskt använder olika avtal i praktiken. Oavsett om du är inköpare eller projektledare är kursen en nyckel till att
förstå och navigera genom avtalsdjungeln vid köp.
Under utbildningen blandar vi teori och praktik. Du lär dig att läsa och jämföra olika standardavtal som NL, NLM, Orgalim, AB och ABT, och hur du anpassar dem för olika inköpssituationer. Du får praktisk erfarenhet av hur dessa används i verkliga köpsituationer. Vi lär dig också att förstå och optimera användningen av AB-avtal för industriella inköp och hur du analyserar och hanterar risker vid tekniska inköp. Du kommer även att få kunskap för att analysera och hantera risker i tekniska inköp och förstå hur Incoterms 2020 påverkar transporter och leveransvillkor.
Utbildningen ges vi online-föreläsningarna på Teams, antingen live eller i inspelad form. Föreläsningar hålls cirka 2 timmar per vecka.
Markexploatering och entreprenadjuridik hjälper till att minimera potentiella juridiska och tekniska risker. Genom att kombinera dessa två kurser får du en bredare och mer mångsidig kompetensuppsättning som kan tillämpas i olika faser av samhällsbyggnadsprojekt. Det möjliggör också för dig att bli en proaktiv och strategisk beslutsfattare med en fördjupad förståelse för både tekniska och juridiska aspekter av dina arbetsområden.
I kursen kommer du att få djupgående kunskaper inom entreprenadjuridik för direkt tillämpning i bygg-, projekt-och arbetsledarroller. Ett särskilt fokusområde är besiktning och besiktningsjuridik som ger en fördjupad förståelse av besiktningens genomförande och rättsverkan.
Utbildningen ges via online-föreläsningarna på Teams, antingen live eller i inspelad form. Föreläsningar hålls cirka 2 timmar per vecka.
Med kunskaper i mjukvarutestning kommer du att kunna leverera robusta och pålitliga applikationer snabbare än någonsin tidigare.
Effektiv mjukvarutestning är avgörande för att säkerställa att produkter håller hög kvalitet och fungerar som förväntat. Genom att behärska testtekniker och testautomation kan du snabbt identifiera fel och brister, vilket leder till säkrare och mer tillförlitlig mjukvara. Detta möjliggör kortare utvecklingscykler och snabbare lansering av produkter.
Både företag och utvecklare drar nytta av effektiv mjukvarutestning. Företag kan minska kostnader och tidsåtgång för att åtgärda fel som upptäcks sent i utvecklingsprocessen, medan utvecklare kan arbeta mer effektivt och leverera högkvalitativa produkter.
Lär dig testa och kvalitetssäkra mjukvara och upptäck fel och buggar i ett tidigt skede
Kursen är en upskill-utbildning för dig som redan har kunskaper inom systemutveckling och har jobbat i en verklig kontext. Kursen läser du på distans på halvtid under 12. veckor. Det ger dig möjlighet att studera parallellt med annan sysselsättning.
Efter kursen
Denna kurs ger dig de färdigheter och kunskaper som krävs för att bli en eftertraktad specialist inom testning och kvalitetssäkring.
Med din nya kompetens kan du arbeta som mjukvarutestare, testautomationsingenjör, kvalitetssäkringsspecialist eller testledare. Efterfrågan på dessa roller är stor, och din förmåga att säkerställa att mjukvara är felfri och fungerar som den ska är ovärderlig för företag.
Behörighet
För att söka utbildningen krävs att du har särskilda förkunskaper enligt följande: