Fönsterhantverkare - traditionella hantverkstekniker

Hos oss får du möjlighet att spetsa dina kunskaper inom fönsterhantverk. Vi förbereder dig för en bransch där hållbarhet får alltmer fokus.

Om utbildningen

Idag är det inte enbart privatpersoner som efterfrågar traditionella hantverkstekniker, utan även ägare av flerbostadshus och kyrkor. Fönsterrenoveringsområdet spänner sig över ett brett område av renovering av såväl ”nyare” fönster (exempelvis 60-tal) till fönster tillhörande äldre byggnader. Efterfrågan på marknaden är stor i hela Sverige och kö-tiden är lång hos de som arbetar med fönsterhantverk. Det behövs fler fönsterhantverkare!

Efterfrågan är stor i hela Sverige. Det finns goda möjligheter till arbete efter examen. Våra nätverk inom byggnadsvårdsbranschen har visat sig motståndskraftiga under lågkonjunkturer. Många av dem har etablerat kundrelationer inom den privata sektorn, där efterfrågan på renovering och underhåll av befintliga hus prioriteras över nybyggnationer.

 

Ord från branschen

”Marknaden för fönsterrenovering växer. Privatmarknaden har vuxit i några år och idag har dom större förvaltningarna kommit ikapp. Det finns mångt mer projekt av kulturhistorisk betydelse än det finns kompetenta hantverkare.” Christian Olsson, VD Tegelfogen fönsterrenovering AB, Göteborg

Fler och fler husägare och bostadsrättsföreningar inser att det inte räcker att bara kladda på mer färg på sina fönster. Just nu tackar vi nej till de flesta förfrågningar vi får pga kapacitetsbrist men kan inte tipsa om någon annan som har tid. Det behövs fler duktiga fönsterhantverkare!” Petter Gantelius, Gantelius fönsterhantverk AB, Ystad

Utbildningen är CSN-berättigad.

Behörighetskrav

  • Grundläggande behörighet (gymnasieutbildning eller motsvarande kunskaper uppnådd genom annan utbildning eller yrkeserfarenhet) samt viss hantverkserfarenhet uppnådd genom utbildning eller praktisk erfarenhet. Vi gör alltid en individuell bedömning.

 

Kontakt
Nathalie Werjefelt, Utbildningsledare
0501-75 57 76

Mats Lindström, Huvudlärare fönsterhantverk
0501-75 58 90
 

Foto: Jesper Anhede