YH-utbildningar som erbjuds i Uppsala. Yrkeshögskolan erbjuder mänger av yrkeshögskoleutbildningar i hela Sverige så använd sökfunktionen för att hitta din utbildning.
Kursen Grön budgetering - Klimatdeklarationens ekonomi är utformad för att integrera klimatdeklarationer i den ekonomiska planeringen av byggprojekt. Kursen fokuserar på att förstå de juridiska kraven för klimatdeklarationer och hur dessa påverkar den ekonomiska budgeteringen.
Denna kurs riktar sig i första hand till de som driver byggprojekt och vill förstå hur man sakligt och med god förståelse för regelverk och lagar kan göra miljödeklarationer inom byggsektorn.
Du kommer under kursen få kunskaper i att planera, beräkna och registrera klimatpåverkan i alla byggskedens faser. Vi kombinerar teori och praktiska övningar för att ge en djup förståelse för sambandet mellan ekonomisk planering och klimatdeklarationer.
Genom praktiska exempel och interaktiva sessioner får du lära att effektivt hantera och optimera klimatdeklarationer. Detta är avgörande för byggherrar, arkitekter och konstruktörer som vill förbättra hållbarheten i sina projekt. Kursen är ett viktigt steg för att förbättra miljöprestanda i byggbranschen och minska klimatpåverkan.
Utbildningens innehåll
Efter avslutad utbildning ska den studerande ha kunskaper om/i:
Efter avslutad utbildning ska den studerande ha färdigheter i att:
Efter avslutad utbildning ska den studerande ha kompetenser att:
Behörighet
Du måste ha minst 6 månaders heltids-erfarenhet av att arbeta inom byggsektorn eller närliggande områden. Relevanta yrkeskategorier är projektledare, projekterare, inköpsansvarig, miljösamordnare, hållbarhetskonsulter, byggnadsingenjörer eller motsvarande.
För att tillgodogöra dig utbildningen bör du ha tidigare erfarenhet av ovanstående verksamhetsområden, för att kunna arbeta på ett säkert, kvalitets- och miljömässigt sätt med ekonomisk budgetering, klimatdeklarationer och hantering av klimatpåverkan i byggprojekt.
Krav för anmälan:
Dokumenterade erfarenheter inom digital projektering relaterade till samhällsbyggnadssektorn, minst 6 månader heltid.
Fråga oss om sen antagning, det kan finnas platser kvar!
Utbildningen till Produktionstekniker ger dig de kunskaper som krävs för att arbeta med att optimera och effektivisera produktion inom industrin. Du kommer att lära dig att förbättra produktionsprocesser, programmera industrirobotar och implementera hållbara system för att möta framtidens behov. I takt med att digitalisering och grön omställning ökar, spelar produktionsteknikern en central roll i att säkerställa att tillverkningen förblir både konkurrenskraftig och hållbar.
Efter utbildningen
Efter utbildningen har du möjlighet att arbeta som Produktionstekniker inom en mängd olika branscher, såsom livsmedelsindustrin, fordonsindustrin och verkstadsindustrin. Rollen är mycket eftertraktad, och med din specialiserade kompetens inom automation och hållbarhet, kommer du att vara en viktig del av industrins framtida utveckling. Detta ger goda förutsättningar för anställning och karriärutveckling inom ett område med stor efterfrågan.
Vad kostar utbildningen?
Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiestöd från CSN.
Ansökningsperioden öppnar efter besked om tilldelning i januari 2025.
Specialistundersköterska inom vård och omsorg av äldre är ett YH-program som riktar sig till dig med minst 1 års yrkeserfarenhet som undersköterska. Om du redan har arbetat som undersköterska inom äldreomsorgen är detta utbildningen för dig. Programmet erbjuder flexibilitet och är uppsatt för att du ska kunna kombinera dina studier med ditt nuvarande arbete.
Utbildningen är på halvfart och på distans och närträffar på studieorten. Mellan närträffarna kommer du varje vecka ha schemalagda onlinelektioner samt arbeta självständigt med dina studier via lärplattformen. Eftersom utbildningen går på halvfart går det bra att kombinera arbete med studier.
Då den största delen av utbildningen är webbaserad krävs god datorvana. Du ska ha tillgång till en dator med stabil internetuppkoppling, mikrofon och webbkamera.
Målet med utbildningen är att du ska få fördjupade kunskaper om åldrandet och åldrandets livsvillkor. Du ska också få specialiserade kunskaper inom palliativ vård, geriatrisk omvårdnad, klinisk bedömning, IT och välfärdsteknologi samt rollen som handledare.
LIA, Lärande i arbete, ger dig god möjlighet att bygga nätverk och skaffa viktiga kontakter i branschen redan under studietiden.
Läkemedelstekniker har teoretiska och praktiska kunskaper inom läkemedelsproduktion vad det gäller materian som används i produktionen. Som läke- och livsmedelstekniker arbetar du med läke- eller livsmedelsrelaterad produktion inom offentlig eller privat sektor. Läs mer på framtid.se
Specialistundersköterska kan arbeta på många olika arbetsplatser och arbetsuppgifterna kan därför variera ganska mycket. Som specialistundersköterska kan du arbeta med omvårdnad, läkemedelshantering, dokumentation och rapportering. Läs mer på framtid.se