Lokförare Mjölby
Lokföraren kan köra olika typer av tåg, med passagerare eller gods och ibland ingår även växlingsarbete med radiostyrda lok i arbetsuppgifterna. Läs mer på framtid.se
Lokföraren kan köra olika typer av tåg, med passagerare eller gods och ibland ingår även växlingsarbete med radiostyrda lok i arbetsuppgifterna. Läs mer på framtid.se
Flygtekniker – Ansvarsfull och Kvalitetsfokuserad Yrkesroll
Som flygtekniker arbetar du i underhållsorganisationer och ansvarar för reparationer, tillsyner och annat tekniskt underhåll av flygfarkoster. Din arbetsroll innebär ett stort ansvar, där precision och kvalitet är avgörande för säkerheten. Eftersom många litar på att ditt arbete utförs korrekt, är krav på noggrannhet och hög standard inom både säkerhet och kvalitet centrala i yrket.
Arbetsuppgifter och Ansvar
I rollen som flygtekniker krävs förmågan att både självständigt och i samarbete med kollegor kunna utföra arbetsuppgifter som underhåll av flygplan, strukturarbete, kompositarbete samt planering och förberedelse av serviceinsatser. Att läsa och tolka manualer och tekniska dokumentationer på både svenska och engelska, samt att hålla sig uppdaterad om ny teknik, är viktiga delar av arbetet.
Internationella Karriärmöjligheter
Utbildningen till flygtekniker följer EU:s luftfartsregelverk, vilket ger dig möjlighet att erhålla en certifiering som är giltig över hela Europa. Efter genomförd och godkänd utbildning samt praktik, kan du erhålla ett certifikat som öppnar dörrar för internationella arbetsmöjligheter. De teoretiska examinationerna genomförs genom flervalsfrågor och essäfrågor, medan praktiska prov även ingår.
Utbildning på Modern Skola i Strategisk Plats
Vår skola, Aviation Technical Training, ligger på Malmen strax utanför Linköping, nära både civil och militär luftfart. Här får du en utbildning i en inspirerande och tekniskt avancerad miljö, med närhet till både flygindustri och utbildningscenter.
Utbildningens Struktur och Kategorier
Vi erbjuder utbildning till flygtekniker i kategorierna B1.1 (flygplan med gasturbinmotorer), B1.3 (helikoptrar med gasturbinmotorer) och B1.4 (helikoptrar med kolvmotorer). Du väljer din huvudkategori efter kursstart och får möjlighet att genomföra teoretiska prov även i de andra kategorierna. Detta ger dig en bredare kompetens och ökar dina chanser att erhålla certifiering i samtliga kategorier.
Utbildningen regleras av EU:s lagstiftning inom det europeiska luftfartsregelverket
Utbildningen består av tre huvuddelar: teoriundervisning, intern praktik och lärande i arbete (LIA). Dessutom ingår ett avslutande examensarbete.
Starta din karriär som flygtekniker – En väg till internationell expertis och spännande arbetsmöjligheter.
Utöver grundläggande behörighet för yrkeshögskola ska du ha godkänt betyg eller över i kurserna:
Om du saknar betyg och intyg som gör dig behörig men har motsvarande kunskaper kan du ansöka via fri prövning. Då tar vi hänsyn till din reella kompetens.
Ansökan till utbildningen Flygtekniker görs via Östsvenska Yrkeshögskolan.
Kontaktperson
Henrik Lilliesköld
0722-40 08 90
Som arbetsmiljöingenjör kan du jobba i många olika branscher och företag. Stora företag står idag inför en akut efterfrågan på kompetens inom arbetsmiljöfrågor. Vi utbildar dig för utförande och analys av olika typer av mätningar, maskinsäkerhet, riskbedömningar och bygg- och anläggningssäkerhet.
Vår utbildning sträcker sig bortom enbart praktiskt kunnande och omfattar även strategisk arbetsmiljökunskap, vilket är avgörande för att möta de komplexa utmaningarna inom området.
En arbetsmiljöingenjör arbetar med allt som rör arbetsmiljö, från kemiska hälsorisker till riskanalyser, personlig skyddsutrustning och olycksfallsutredningar. Arbetsmiljöingenjörer kan även arbeta med processäkerhet inom industrin där riskerna även kan få konsekvenser för omgivningen.
Utbildningen
I utbildningen ingår även kurser i arbetsledning och hållbarhetsarbete. Vår utbildning kombinerar teori och praktik där du får lära dig hur arbetsplatsolyckor och arbetsrelaterad ohälsa kan förebyggas inom såväl industrin som inom bygg/anläggning. Du utbildas i att implementera, genomföra och följa upp ledningssystem för arbetsmiljöarbete.
Under LIA-praktiken får du arbeta tillsammans med en handledare på ett företag. Du får då använda dina kunskaper i en verklig arbetsmiljö och dessutom bygga upp ett nätverk med möjliga arbetsgivare. LIA-perioden omfattar totalt 26 veckor.
Du studerar två år på heltid och det ger dig en yrkeshögskoleexamen, 400 yh-poäng. Undervisningen sker på plats i Norrköping med inslag på Teams. Vi har som mål att koncetrera undervisningen till 2,5 dagar i veckan. Den övriga tiden studerar du på egen hand och jobbar med bl.a. inlämningsuppgifter, grupparbeten och läser kurslitteratur. Utbildningen berättigar till studiemedel och omställningsstudiestöd.
Efter din utbildning kan du arbeta som exempelvis:
Behörighet
Godkänd gymnasieexamen eller motsvarande.