På Yhguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Vårdadministratör - Medicinsk sekreterare

Vårdadministratör - Medicinsk sekreterare

Yrkeshögskolan i Karlstad

Vårdadministratör - Medicinsk sekreterare

Vill du jobba med dokumentation inom hälso- och sjukvård, på läkemedelsföretag eller inom medicinsk forskning? Då ska du bli vårdadministratör. 

Utbildningen ger dig kunskaper om patientrelaterad dokumentation och arkivering, vårdjuridik, medicinsk engelska, diagnos- och åtgärdskodning, vårdflödet och vårdens administration och organisation, hälso- och sjukvårdens finansiering och ekonomistyrning samt hur omvärldsförändringar kan påverka din yrkesroll.

20 veckor ute i arbetslivet
En fjärdedel av utbildningen består av LIA, lärande i arbete. LIAn ger dig möjlighet att använda dina kunskaper ute på en arbetsplats och se hur yrket går till i verkligheten. Du får också möjlighet att bredda ditt nätverk och knyta värdefulla kontakter inför framtiden.

Anpassad efter framtidens krav
När du är klar med utbildningen kan du arbeta med medicinsk dokumentation och administrativa sekreteraruppgifter inom offentlig och privat hälso- och sjukvård, företagshälsovård, läkemedelsföretag, försäkringskassa och medicinsk forskning.

Utbildningen har tagits fram i nära samarbete med arbetslivet för att anpassas efter framtidens krav på vårdadministratörer.

Lätt att få jobb efter utbildningen
Det efterfrågade behovet av vårdadministratörer är mycket stort och du har därför stora möjligheter att få jobb direkt efter utbildningens slut.

Kontakt
Tina Andersson, utbildningsledare
Telefon: 054-540 16 60

400 YH-poäng

Start

Påbörjad

Påbörjad

2018-08-27

Slut

2018-06-01

2019-05-31

2020-05-29

Studietakt

100%

ANSÖKAN ÄR STÄNGD