På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Entreprenadingenjör - Bygg & Anläggning

Entreprenadingenjör - Bygg & Anläggning

Yrkeshögskolan Syd

Entreprenadingenjör - Bygg & Anläggning

För att kunna möta framtidsutmaningarna inom bygg- och anläggningsbranschen måste personaltillgången med relevant kompetens säkras. Vill Du utbilda till dig en av nyckelpersonerna i olika bygg- och anläggningsprojekt? Sätta avtryck i samhällets utveckling? Då är vår utbildning till Entreprenadingenjör det rätta valet för dig! Du blir spindeln i nätet i bygg- och anläggningsprojekt!

Entreprenadingenjören arbetar i nära samarbete med platschefen och olika projektdeltagare som alltid måste ligga steget före. Entreprenadingenjören planerar och samordnar bygg- eller anläggningsprojekt avseende tid, material och personal.

Utbildningen ger dig rätt kompetens som efterfrågas av branschen. Du får bland annat kunskaper om bygg- och anläggningsprocesser, branschens standardavtal, kvalitets, miljö- och arbetsmiljö, upphandlingsbestämmelser, kalkyl- och produktionsplanering samt produktionsekonomi, praktiskt ledarskap och organisationsutveckling knuten till branschen. Du får färdigheter i använda digitala verktyg i olika skeden av projektet. Du lär dig att upprätta planeringsunderlag, anbuds- och produktionskalkyler, inköp, skriva avtal, sammanställa prognoser och kostnadskalkyler för olika skeden av bygg- och anläggningsprocessen.

Efter avklarad, avgiftsfri och studiemedelsberättigad utbildning skulle du kunna arbeta som entreprenadingenjör, anbudsingenjör, projektingenjör eller KIP-ingenjör i bygg- och anläggningsbranschen – en yrkesroll som innebär omväxlande arbete och stor delaktighet med väldigt goda utvecklingsmöjligheter.

Framtiden ser ljus ut inom bygg- och anläggningsbranschen. Din börjar hos oss på Yrkeshögskolan Syd!

Framtidsutsikter
Byggkonjunkturen är väldigt stark och byggverksamheten har utvecklats mycket under flera års tid. De stora investeringsbehoven i kommuner och landsting ökar och därmed efterfrågan på nyckelkompetens inom bygg- och anläggningsbranschen. Möjligheterna till arbete är mycket goda för utbildade entreprenadingenjörer.

Vår utbildning, skräddarsydd efter branschens behov,  ger dig en bred grund att stå på samt spetskompetens att tillämpa och utvecklas inom bygg- och anläggningsbranschen.

Kontaktperson
Maja Maslac, utbildningsledare
0734-253 761

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2019-08-01

2020-08-01

Slut

2019-07-01

2020-06-12

2021-06-12

2022-06-12

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD