YH-utbildningar som erbjuds i Västerås. Yrkeshögskolan erbjuder mänger av yrkeshögskoleutbildningar i hela Sverige så använd sökfunktionen för att hitta din utbildning.
Flexibel yrkesutbildning/kompetensutveckling. Passar både personer med gymnasiekompetens och ingenjörer som vill vässa kunskaperna inom inbyggda system.
Målet är att utbilda sig till att kunna arbeta ingenjörsmässigt med tillämpningar inom inbyggda system. Det innebär att man efter genomförd utbildning och LIA (lärande i arbete) ska kunna konstruera och bygga inbyggda datorsystem med de avancerade utvecklingsverktyg som används under utbildningen. Verktygen är de senaste inom branschen.
Kurserna fokuserar på att du ska lära dig att på ett professionellt sätt använda dessa verktyg. För att förbereda dig som studerar på utbildningen för ett yrkesverksamt liv integreras i samtliga kurser en kurs i konstruktionsmetodik och teknisk dokumentation.
Utbildningen sponsras bland annat av Intel, USA. Konstruktionsmetodik och teknisk dokumentation integreras i samtliga kurser.
LIA alternativt industriprojekt på distans under 10 veckor erbjuds hos många välkända företag.
Saknar du behörighet inom programmering kan vi erbjuda en Behörighetsgivande förutbildning, BFU. Kontakta Mia Lindh för mer information
Utbildningens inriktning:
Krav på särskilda förkunskaper är godkänt betyg i följande kurser:
- Programmering 1 (GY2011), Programmering A (GY2000), eller motsvarande
- Elektronik och mikrodatorteknik/Digitalteknik
- Matematik 2c (GY2011), Matematik B (GY2000)
- Engelska 5 (GY2011), Engelska A (GY2000)
- Svenska 2 alt. Svenska som andraspråk 2
Behörighetsgivande förutbildning – BFU
För dig som saknar den särskilda förkunskapen inom programmering kan ansöka till vår Behörighetsgivande förutbildning – BFU.
Vill du vara med och skapa hållbar energi? Studera till Elkraftsingenjör och få kompetens för att driftsätta, effektivisera, optimera och underhålla elkraftssystem och elanläggningar. Gör karriär som elkraftsingenjör, elkrafttekniker eller drifttekniker inom elkraft.
✓ Studera kostnadsfritt och CSN-berättigat
Behörighetskrav
• Gymnasieexamen eller motsvarande
• Matematik 2
• Praktisk ellära eller Fysik 1
• Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
Saknar du formell behörighet? Så blir du behörig till Teknikhögskolan »
Tycker du att det är kul med kod? Bli Frontendutvecklare och skapa framtidens innovativa sajter och appar.
Yrkesrollen som Frontendutvecklare har växt fram ur det som tidigare generellt kallades webbutvecklare. I och med den konstanta digitalisering som sker är behovet av Frontendutvecklare idag stort och nya talanger behövs framåt.
Som Frontend-utvecklare är du med och utvecklar bland annat sajter, applikationer och webblösningar. Du är den som med hjälp av kod skapar det lager som gör att människor kan interagera med tekniken.
I utbildningen få du djupdyka ner i bland annat; JavaScript; HTML och CSS för att sedan bygga på kunskapsnivån med mer avancerad programmering. Vidare får du god förståelse inom UX-design för att kunna skapa användarvänliga och lättnavigerade lösningar.
Vad blir du efter examen?
Du kan arbeta som:
Tips! Utbildningen bedrivs som EC Stream – vilket innebär att du kan studera digitalt oberoende av ort. Du kan med andra ord plugga var du vill via livestreamad undervisning.
Som Fullstackutvecklare har du den breda kompetens som krävs för att arbeta med både frontend- och backendprogrammering. Du lär dig hantera hela utvecklingsprocessen för webbapplikationer och system, från att skapa användarvänliga gränssnitt till att utveckla serverlogik och databashantering. Utbildningen ger dig även kunskaper om hur man integrerar olika system och tjänster för att skapa effektiva och säkra lösningar.
Efter utbildningen
Efter avslutad utbildning har du de kunskaper och färdigheter som krävs för att arbeta som Fullstackutvecklare inom en rad olika branscher. Du blir en attraktiv kandidat för jobb inom exempelvis banker, myndigheter och privata företag, där behovet av digitalisering och moderna systemlösningar är stort. Med din kompetens kan du driva hela utvecklingskedjan och bidra till effektivisering och innovation.
Vad kostar utbildningen?
Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiestöd från CSN.
Ansökningsperioden öppnar efter besked om tilldelning i januari 2025.
Inköpsutbildning för dig som vill jobba med inköp, upphandling och delta vid affärshandlingar. Lär dig arbeta utifrån lönsamhet och affärsmässighet.
2 år | Distans från Västerås | Kostnadsfri & CSN-berättigad | Distans
Som inköpare och upphandlare ansvarar du för inköp av varor och tjänster från leverantörer. Du bedriver förhandlingar, skriver avtal samt leder och deltar i affärshandlingar och projektarbeten med fokus på att göra så kostnadseffektiva, miljömedvetna och affärsmässiga inköp som möjligt. Efter examen kan du bland annat arbeta som: