Redovisningsekonom
Redovisningsekonomer arbetar med redovisningen av alla inbetalningar och utbetalningar och andra ekonomiska aktiviteter i företaget. Läs mer på framtid.se
Redovisningsekonomer arbetar med redovisningen av alla inbetalningar och utbetalningar och andra ekonomiska aktiviteter i företaget. Läs mer på framtid.se
Utbildningen vänder sig till dig som kanske redan är i näringen och vill vidareutbilda dig för mer kvalificerade uppgifter och ett ökat helhetsansvar. Den är även för dig som vill ta klivet in i näringen med sikte på framtida drift av egen verksamhet och eget företagande.
Utbildningen omfattar 50 veckor under knappt 1,5 år. Studierna sker till stor del på distans men med åtta obligatoriska flerdagarsträffar på Forslundagymnasiet i Umeå för praktiska övningar, laborationer och annan gemensam undervisning.
YH Flex
Den här utbildningen har även ett antal så kallade YH Flex-platser att erbjuda. Dessa vänder sig till dig som redan har mycket kunskaper och erfarenhet inom området, men kanske inget examensbevis eller annat formellt intyg. Vi ger dig en chans att gå utbildningen och ta en examen men utan att lägga ner tid och kraft på sådant du faktiskt redan kan.
Särskilda förkunskapskrav utöver grundläggande behörighet
Lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper
Yrkeserfarenhet krävs
Minst ett års praktisk lantbrukserfarenhet på halvtid kopplat till såväl växtodling som djurskötsel i någon form, eller annat som kan bedömas likvärdigt.
Naturbruksgymnasierna Forslunda i Umeå, Nytorp i Arbrå samt Torsta i Ås samverkar för att erbjuda denna spets- och driftledarkompetens i hela norra Sverige och du kan söka från hela landet. Vägarna till behörighet och antagning är många så tveka inte om du vill vara med och utveckla en spännande bransch som kombinerar högteknologisk kompetens med landsbygdens biologiska och levande processer hos djur och natur.
Bokföring och Redovisning – En Karriärmöjlighet för Dig
Bokföring och redovisning är en nödvändig funktion inom alla branscher, vilket ger dig möjlighet att arbeta inom den sektor som intresserar dig mest. Vill du jobba på ett familjeföretag eller kanske i en internationell koncern? Vår YH-utbildning till Redovisningskonsult öppnar dörrar till många spännande karriärvägar. Utbildningen ger dig den kompetens som krävs för att axla en kvalificerad redovisningsroll inom olika verksamheter.
Redovisning som Karriärväg – Utbildning och Möjligheter
YH-utbildningen till redovisningskonsult vänder sig till dig som vill bygga en långsiktig karriär inom redovisning. Efter avslutad utbildning har du möjlighet att arbeta inom yrkesroller som redovisningskonsult, redovisningsekonom, redovisningschef, redovisningsassistent eller controller.
Genom vår utbildning och arbetslivserfarenhet efter examen, får du möjlighet att ansöka om auktorisation som redovisningskonsult hos både Srf konsulterna och FAR, vilket ytterligare stärker din professionalitet och konkurrenskraft på arbetsmarknaden.
Praktisk och Marknadsanpassad Utbildning
Utbildningen genomförs i nära samarbete med arbetslivet och på uppdrag av Myndigheten för yrkeshögskolan. Vi säkerställer att innehållet i utbildningen är anpassat efter de krav och behov som finns på dagens arbetsmarknad, och att den håller högsta kvalitet. Tillsammans med våra samarbetspartners och ledningsgrupp skapar vi en utbildning som ger dig rätt verktyg för att lyckas i din redovisningskarriär.
Lärande i arbete – LIA
Utbildningen består till 22 veckor av LIA-praktik, Lärande i arbete. LIA är en framgångsfaktor som ger dig tillfälle att tillämpa dina kunskaper och lära dig yrket på en arbetsplats. FEI:s goda rykte inom näringslivet och internationella nätverk ger dig en stor fördel när du ansöker om LIA.
Utbildningen genomförs med hybridformatet FEIFLEX, vilket innebär att du kan studera på plats eller online var du än är.
Alla YH-utbildningar genomförs med hybridkonceptet FEIFLEX som möjliggör att du kan delta på plats och på distans. Med vår ledande FEIFLEX-teknik får du den bästa studieupplevelsen – oavsett om du deltar i våra specialutrustade lokaler på attraktiva adresser eller online i realtid.
YH-utbildningen sker på heltid under två år, med lektioner cirka två dagar i veckan.
Vi erbjuder dessutom utbildningen i samarbete med lärcenter i sju kommuner: Arvidsjaur, Gällivare, Kiruna, Kramfors, Lycksele, Vilhelmina och Varberg.
Behörighet
För denna YH-utbildning krävs grundläggande behörighet för yrkeshögskolan. Det innebär avslutad gymnasieexamen eller motsvarande, samt goda kunskaper i svenska.
Är en bra arbetsmiljö det du brinner för?
I vår yh-utbildning Arbetsmiljöingenjör får du kunskaper om vilka lagar och regelverk som gäller på en avancerad nivå inom arbetsmiljöområdet. Du får lära dig om vilka kemiska, fysikaliska, organisatoriska och psykosociala faktorer som kan påverka arbetsmiljön.
Som arbetsmiljöingenjör arbetar du med allt som rör arbetsmiljö, inklusive kemiska hälsorisker till riskanalyser, personlig skyddsutrustning och olycksfallsutredningar. Du måste kunna kommunicera risker till ansvariga chefer och lösa arbetsmiljöproblem genom att föreslå adekvata lösningar. Det kan handla om att införa nya arbetsrutiner eller att ställa krav på underleverantörerna.
Som arbetsmiljöingenjör bidrar du också med kunskap om arbetsmiljölagstiftningen och har kontakter med myndigheter. Du arbetar även med implementering av arbetsmiljöledningssystem och certifieringssystem.
Utbildningen är på heltid och distans. Vi har 10 fysiska träffar i Skellefteå. Denna utbildning är en av få Yrkeshögskoleutbildningar i Sverige som bedrivs på kvalifikationsnivå-SeQR 6.
Utbildningen bygger på tre centrala delar: Självstudier, problemlösning och arbete i basgrupper. Basgruppsarbetet är den grundläggande arbetsformen i PBL. Här väljer gruppen själva hur arbetet skall organiseras och har stor frihet för sina studier men också ett stort ansvar.
Under utbildningen kommer du ha föreläsningar/seminarier ca 6-8 timmar per vecka via Zoom.
I utbildningen ingår 3 LIA-perioder, totalt 26 veckor, där den studerande i skarpt läge på olika arbetsplatser utvecklar dina teoretiska kunskaper i praktiken och skapar kontakter som leder till jobb.
Efter utbildningen har du kompetens att urskilja sambandet mellan produktion, arbetsmiljö och yttre miljö samt hur ett förändringsarbete kan utföras för att främja organisationsutveckling.
Särskilda förkunskaper:
Du har läst följande gymnasiekurser och fått lägst betyget G/E/3:
Matematik 2
Engelska 6
Naturkunskap 2
Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
ELLER
Matematik 2
Engelska 6
Fysik 1
Kemi 1
Biologi 1
Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
Kontakt
Victoria Malm
Distans från Karlskrona och Umeå
Yrket Skogsplanerare är omfattande och du har ansvar att planera för skogsfastigheter på det mest lönsamma och hållbara sätt – skogsplanerarens arbete sträcker sig ofta över tidsrymder 25 år eller mer framåt i tiden, då det är tiden som det tar för nya träd att växa upp.
Gillar du att vara ute i skog och mark och brinner för att förvalta skog på hållbart sätt samt delta i en ökad klimatmedvetenhet i en av Sveriges starkaste branscher? Då ska du satsa på den här utbildningen!
Efter avslutad utbildning förväntas du tex kunna;
För att bli antagen till denna utbildning krävs Grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt följande förkunskaper eller motsvarande:
Som medicinsk vårdadministratör är du en viktig del av patientens vårdresa, även om du sällan möter patienten direkt. Din roll kommer att vara central i att förbättra vårdkvaliteten och patientupplevelsen. Välj en karriär som medicinsk vårdadministratör och var med och säkerställ att varje patient får den vård de behöver!
Vad gör en medicinsk vårdadministratör?
Som medicinsk vårdadministratör koordinerar du vårdprocessen och säkerställer att varje patient får den vård de behöver. Du ansvarar för att patienternas data är korrekt och tillgänglig för hela vårdteamet, sköter bokningar och schemaläggning, och dokumenterar samt rapporterar patientinformation för att fortsatt vård och uppföljning ska bli korrekt.
Varför välja utbildningen?
Idag lider vården av stor brist på legitimerad personal, samtidigt som befolkningen åldras och behovet av vård ökar. Inom gruppen vårdadministratörer och sekreterare pågår ett stort generationsskifte, vilket ytterligare bidrar till kompetensbrist inom yrket. För dig som är utbildad medicinsk vårdadministratör finns det många arbetstillfällen – både på sjukhus, vårdcentraler, privatmottagningar, inom företagshälsovård och hos läkemedelsindustrin.
Vad kostar utbildningen?
Utbildningenär avgiftsfri och berättigar till studiestöd från CSN.
Ansökningsperioden öppnar efter besked om tilldelning i januari 2025