YH-utbildningar som erbjuds i Stockholm. Yrkeshögskolan erbjuder mänger av yrkeshögskoleutbildningar i hela Sverige så använd sökfunktionen för att hitta din utbildning.
Lågenergihus, effektivisering och hållbarhet
Detta är en distanskurs för dig som arbetar som exempelvis tekniker, ingenjör eller någon annan yrkesroll inom byggbranschen, för dig som är intresserade av att förstå och tillämpa de mest aktuella teknikerna och standarderna för lågenergihus och passivhus.
Kursen kombinerar både teoretisk kunskap och praktisk tillämpning av dessa tekniker, och tar hänsyn till såväl lokal praxis som EU-riktlinjer.
Utbildningens innehåll
Efter avslutad utbildning ska den studerande ha kunskaper om/i:
Efter avslutad utbildning ska den studerande ha färdigheter i att:
Efter avslutad utbildning ska den studerande ha kompetenser att:
Behörighet
Utbildningen är inriktad mot redan yrkesverksamma och de som behöver förstärka sina samlade kunskaper, färdigheter och kompetenser inom energieffektiva hus och fastigheter, såsom lågenergi-, passiv- och plushus. Relevanta yrkeskategorier inkluderar tekniker, ingenjörer, arkitekter, byggnadsdesigners eller motsvarande.
Krav för anmälan:
Dokumenterade yrkeserfarenheter från fastighetsteknik och/ eller energieffektivisering, minst 6 månader heltid.
Fråga oss om sen antagning, det kan finnas platser kvar!
Efterfrågan på kunniga mjukvarutestare är stor! Bli en eftertraktad specialist inom test och kvalitetssäkring av system och produkter.
Idag sker det mesta digitalt och företag världen över är helt beroende av välfungerande IT-rutiner. Test och kvalitetssäkring av system och produkter är därför en väsentlig del av den digitala vardagen. Som mjukvarutestare genomför du bland annat tester, buggrapportering och felsökning, så att systemet och program fungerar som de ska.
Denna 1,5 år långa yrkeshögskoleutbildning gör dig till professionell mjukvarutestare med god praktisk kompetens. Under utbildningen lär du dig utföra tester, buggsökning och felsökning. Vidare lär du dig arbeta utifrån kravspecifikationer samt hantera buggrapportering.
Utbildningen är framtagen tillsammans med IT-företag som använder testning i deras dagliga verksamhet, vilket gör utbildningen mycket aktuell och korrelerar med behoven på arbetsmarknaden.
Vad blir du efter examen?
Du kan arbeta som:
Tips! Utbildningen bedrivs som EC Stream – vilket innebär att du kan studera digitalt oberoende av ort. Du kan med andra ord plugga var du vill via livestreamad undervisning.
Den här utbildningen ger dig ökad kunskap, fler färdigheter och stärkt kompetens att arbeta med säkerhetsskyddad upphandling. Detta behov föreligger eftersom brister i säkerhetsskyddad upphandling kan få stora konsekvenser för både beställare och leverantör - inte minst av ekonomisk karaktär men även avseende leveranssvårigheter som i sig kan innebära stora risker för Sveriges säkerhet.
Utbildningen kräver att du antingen har yrkeserfarenhet eller tidigare studier inom säkerhets- och/eller upphandlingsområdet för att du ska kunna tillgodose dig utbildningens inriktning.
Utbildningen är helt på distans och på deltid, vilket gör det möjligt att kombinera den med heltidsarbete. Distansutbildning via Zoom.
Behörighet:
Yrkeserfarenhet om minst ett (1) år från säkerhetsrelaterat arbete och/eller upphandlingsarbete på heltid, alternativt minst två (2) år av godkända studier inom säkerhet och/eller upphandling på eftergymnasial nivå.
Fördjupad byggledning - mark och anläggning är en kort yh-kurs på 24 veckor. Kursen är på distans och på halvtid.
Kursen har inriktning mark och anläggning förbereder dig för arbete med att planera och driva mark- och anläggningsprojekt med fokus på hållbarhet och ett fördjupat ledarskap. Det innebär att du har ett övergripande ansvar och en koordinerande roll.
Yrket passar dig som vill ha ett varierande, socialt och ansvarsfullt arbete där du kombinerar problemlösning och projektledning samtidigt som du bidrar till samhällets utveckling.
Arbetar du som medicinsk sekreterare en efterfrågad kompetensutveckling? Den här kursen ger dig precis vad du behöver.
Du lär dig att självständigt koda och klassificera diagnoser och åtgärder enligt gällande regler och anvisningar. Du får även kunskap om etiska frågor som kan uppstå vid kodning samt klassificeringens påverkan på statistik, verksamhetsuppföljning och forskning.
Medicinska sekreterare/läkarsekreterare/vårdadministratörer som har en äldre och kortare utbildning har inte den kursen i sin tidigare utbildning, detta i sin tur medför extra arbetsbelastning för de som har kompetensen i diagnosklassificering och som behöver klassificera och kontrollera den medicinska dokumentationen så att rätt koder är registrerade.
Diagnosklassificering kräver att man har arbetat som medicinsk vårdadministratör, medicinsk sekreterare, vårdadministratör eller läkarsekreterare med patientrelaterad medicinsk dokumentation och har viss erfarenhet av diagnosklassificeringens betydelse i vården och konsekvenserna av dessa.
Kursen ger den studerande möjlighet att komma vidare i regionernas Kompetensstege för medicinska sekreterare i sin kompetensutveckling. Kursen ger även möjlighet att bli ansvarig inom sin enhet i diagnosklassificering.
Efter avslutad utbildning har du kunskaper om/i:
Efter avslutad utbildning har du färdigheter i att:
Du kommer också ha kompetenser för att:
Kursens upplägg
Helt på distans med regelbundna digitala träffar. Kursen går på deltid för att möjliggöra samtidigt arbete. De digitala träffarna spelas in för ökad flexibilitet och tillgänglighet. Allt kursmaterial finns tillgängligt på lärplattformen. Lärarledda utbildningsdagar är torsdagar, kl.9:00 - 15:00.
Behörighet
Grundläggande behörighet till yrkeshögskolan samt 6 månader heltid som läkarsekreterare, medicinsk sekreterare eller vårdadministratör.