Bagare och konditor
Kreativ och kunnig personal efterfrågas inom bageri- och konditoribranschen.
Utbildningen Bagare och konditor bygger på kunskaper som förvärvats på Restaurang- och livsmedelsprogrammet med
inriktning bageri på gymnasiet. Här får du får utveckla din kreativitet och initiativförmåga.
Efter examen kan du arbeta som bagare, konditor eller restaurangkonditor på exempelvis ett traditionellt bageri, men även inom hotell, restaurang eller stenugnsbageri.
Grundläggande behörighet
Gymnasieexamen eller motsvarande
Särskild behörighet
Följande gymnasiekurser med minst betyg E/G/3:
• Bageri 2/Bageri A Konditori 2/Konditori A
• Bageri 3/Bageri B Konditori 3/Konditori B
• Hygien/Livsmedelshygien
Urvalsgrunder
Vi tillämpar ett särskilt antagningstest i följande moment: Fristående limpa 2 st, Klippt krans 2 st, Fyrfläta 2 st, Prinsesstårta med marsipanros och pikering, Biskvier stryka upp och doppa.
Kontakt
Linda Åkerman Kolmodin
021-39 98 05
Händelser
februari 2024
Öppet hus
Lokal: Tranellska, Sjöhagsv.4. Du får en rundvandring, möjlighet att träffa personal, studerande & representanter från branschen.
Branschträff tekniska utbildningar
Lokal: Foajén hotel Plaza (Skrapan). För mer information var god se utbildarens hemsida. Välkommen!