På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Internationell spedition med inriktning miljölogistik

Internationell spedition med inriktning miljölogistik

Yrgo

Internationell spedition med inriktning miljölogistik

Transportbranschen letar efter nytänkande logistiker!

Utbildningen ger dig yrkesspecifik kompetens inom internationell spedition, logistik, transportekonomi, transporträtt, miljölogistik och miljöberäkningar samt transporter inom sjö, flyg, järnväg och land.

Speditörens arbete går ut på att för en kunds räkning samordna transporter över gränserna, så att de sker smidigt och utan uppehåll samt med lönsamhet. En speditör är dessutom specialist på alla de dokument som ofta är nödvändiga för gränsöverskridande transporter. Det gäller allt från fraktsedlar till tulldokument.

Som speditör har du mycket internationella kontakter genom företagens nätverk av agenter världen över. Det kan även vara så att du specialiserar dig på ett visst transportslag, t.ex. flygfrakt, eller på ett visst geografiskt område.

Transportbranschen ställer höga krav på kundservice och effektiva leveranser. På grund av den växande internationella handeln i kombination med skärpta miljökrav kommer det i framtiden att krävas smartare logistiklösningar.

LIA
En tredjedel av utbildningen är arbetsplatsförlagd praktik, så kallad LIA (Lärande i Arbete). LIA är fördelaktigt för alla parter. Som studerande får du prova på speditionsbranschen och en chans att fundera på alternativa framtida arbetsgivare. Du får även teoretisk erfarenhet praktiskt förankrad vilket ger mycket stora möjligheter att efter avslutad utbildning gå direkt in i arbete.

Utbildningen leder till kvalificerad yrkeshögskoleexamen.

Arbetsmarknad
Speditionsbranschen har ett nära samarbete med utbildningen som är företagsanpassad, dvs. företagens rekryteringsbehov styr utbildningens innehåll. Anställningsgraden för examinerade speditörer är därför extremt hög; runt 94% får arbete inom yrkesrollen efter avslutad utbildning.

Mer info
Anna Karlsson
Tel. 031-367 31 83

Lisa Algestam
Tel. 031-367 31 80

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2019-01-21

Slut

2019-06-10

2020-06-10

2020-12-18

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Yrgo

Laddar...