Ekonomi, administration och försäljning
Inom området ekonomi, administration och försäljning finns det mängder av olika yrken och arbetsuppgifter inom olika utbildningsnivåer. Mer avancerade arbeten inom ekonomi, t ex. civilekonom, kräver utbildning på högskola/universitet. Inom administration eller försäljning räcker det ofta med gymnasial utbildning eller en Yrkeshögskoleutbildning för att få arbete. För de flesta arbeten inom området ekonomi, administration och försäljning gäller att du bör vara noggrann och bra på att uttrycka dig i tal och skrift. 

Filter
Studieform

Din sökning på gav 254 träffar

Hållbar affärsutveckling

Sälj & Marknadshögskolan

Hållbar affärsutveckling har blivit en avgörande faktor för företag som strävar efter att förbli relevanta och konkurrenskraftiga i en värld där miljömedvetenhet är A och O. I takt med att samhället tar steg mot en mer hållbar framtid, har företag och organisationer fått höga krav på att införa hållbarhetsprinciper i sina affärsmodeller och strategier.

Kursen riktar sig till dig som är yrkesverksam inom försäljning, marknadsföring eller planering och vill fördjupa din kompetens inom hållbar affärsutveckling. Den passar dig som vill boosta dina kunskaper vid sidan av ditt jobb.

Kursmomenten är flexibelt upplagda med en kombination av teoretiska och praktiska studier utifrån läroformen Flipped Classroom. Du kommer att ha tillgång till förinspelat material, kombinerat med digitala handledningssessioner, vilket möjliggör ett smart och flexibelt lärande!

Kursen förbereder dig på att gå in i nya roller, men också på att avancera i din nuvarande karriär genom att exempelvis:

  • Fördjupa sin expertis
  • Ledarskapsmöjligheter
  • Övergång till nya sektorer
  • Starta eget företag

Behörighet
Minst 6 månaders arbetslivserfarenhet av försäljning eller kommunikation. Vilket innebär en heltidstjänst eller likvärdig dokumenterad erfarenhet.

Utbildningsstart
Påbörjad (Vårterminen 2025)
Utbildningsslut
Vårterminen 2025
Studietakt
50%
YH poäng
40 YH-poäng (ca. 0.4 år)
Branscher
Ekonomi, admin, sälj
Studieort
DISTANS (Solna kommun)
Kort YH-kurs
Restplats finns

Inköp av tekniska anlägg- ningar och utrustning för energi- och industriändamål

East Sweden Business School, ESBS

Idag ställs stora krav på tekniska inköp på grund av den snabba teknologiska utvecklingen. I utbildningen får du lära dig avtalsfrågor så att du kan  göra inköp som möter framtidens behov inom energi och industri. Vi hjälper dig också att förstå de grundläggande reglerna för avtal och köp.

Målet med kursen är att du ska bli medveten och få en god förståelse kring inköp av tekniska anläggningar och utrustning. Vi fokuserar inte bara på teori utan även på hur du faktiskt använder olika avtal i praktiken. Oavsett om du är inköpare eller projektledare är kursen en nyckel till att
förstå och navigera genom avtalsdjungeln vid köp.

Under utbildningen blandar vi teori och praktik. Du lär dig att läsa och jämföra olika standardavtal som NL, NLM, Orgalim, AB och ABT, och hur du anpassar dem för olika inköpssituationer. Du får praktisk erfarenhet av hur dessa används i verkliga köpsituationer. Vi lär dig också att förstå och optimera användningen av AB-avtal för industriella inköp och hur du analyserar och hanterar risker vid tekniska inköp. Du kommer även att få kunskap för att analysera och hantera risker i tekniska inköp och förstå hur Incoterms 2020 påverkar transporter och leveransvillkor.

Utbildningen ges vi online-föreläsningarna på Teams, antingen live eller i inspelad form. Föreläsningar hålls cirka 2 timmar per vecka.

Utbildningsstart
Påbörjad (Vårterminen 2025)
Utbildningsslut
Vårterminen 2025
Studietakt
50%
YH poäng
40 YH-poäng (ca. 0.4 år)
Branscher
Ekonomi, admin, sälj
Studieort
DISTANS (Norrköpings kommun)
Kort YH-kurs
Restplats finns

Grön budgetering - Klimatdeklarationens ekonomi

Arena Yrkeshögskola

Kursen Grön budgetering - Klimatdeklarationens ekonomi är utformad för att integrera klimatdeklarationer i den ekonomiska planeringen av byggprojekt. Kursen fokuserar på att förstå de juridiska kraven för klimatdeklarationer och hur dessa påverkar den ekonomiska budgeteringen.

Denna kurs riktar sig i första hand till de som driver byggprojekt och vill förstå hur man sakligt och med god förståelse för regelverk och lagar kan göra miljödeklarationer inom byggsektorn.

Du kommer under kursen få kunskaper i att planera, beräkna och registrera klimatpåverkan i alla byggskedens faser. Vi kombinerar teori och praktiska övningar för att ge en djup förståelse för sambandet mellan ekonomisk planering och klimatdeklarationer.

Genom praktiska exempel och interaktiva sessioner får du lära att effektivt hantera och optimera klimatdeklarationer. Detta är avgörande för byggherrar, arkitekter och konstruktörer som vill förbättra hållbarheten i sina projekt. Kursen är ett viktigt steg för att förbättra miljöprestanda i byggbranschen och minska klimatpåverkan.

Utbildningens innehåll

Efter avslutad utbildning ska den studerande ha kunskaper om/i:

  • Grundläggande principer för ekonomisk budgetering i byggbranschen.
  • Lagkrav och regelverk kring klimatdeklarationer.
  • De olika stegen i en klimatdeklaration och deras ekonomiska implikationer.
  • Integration av klimatberäkningar i ekonomisk planering.
  • Metoder för att samla in och analysera data för klimatpåverkan.
  • Svenska och internationella standarder för klimatdeklarationer i byggprojekt.
  • Miljöbestämmelser och hållbarhetsstandarder i byggsektorn.
  • Verktyg och programvara för klimatberäkning och deras ekonomiska effekter.

Efter avslutad utbildning ska den studerande ha färdigheter i att:

  • Genomföra klimatberäkningar och integrera dessa i ekonomiska planer.
  • Identifiera och dokumentera ekonomiska och miljömässiga risker och möjligheter.
  • Skapa och presentera ekonomiska rapporter som inkluderar klimatpåverkan.
  • Effektivt kommunicera med byggprojektets intressenter om klimat- och budgetfrågor.
  • Genomföra egenkontroller och uppföljningar av klimatdeklarationer.

Efter avslutad utbildning ska den studerande ha kompetenser att:

  • Självständigt ansvara för integrering av klimatdeklarationer i ekonomiska planer.
  • Kontinuerligt uppdatera och förbättra sin kunskap inom området.
  • Bidra till utvecklingen och förbättringen av processer och standarder för klimatdeklarationer.

Behörighet
Du måste ha minst 6 månaders heltids-erfarenhet av att arbeta inom byggsektorn eller närliggande områden. Relevanta yrkeskategorier är projektledare, projekterare, inköpsansvarig, miljösamordnare, hållbarhetskonsulter, byggnadsingenjörer eller motsvarande.

För att tillgodogöra dig utbildningen bör du ha tidigare erfarenhet av ovanstående verksamhetsområden, för att kunna arbeta på ett säkert, kvalitets- och miljömässigt sätt med ekonomisk budgetering, klimatdeklarationer och hantering av klimatpåverkan i byggprojekt.

Krav för anmälan:
Dokumenterade erfarenheter inom digital projektering relaterade till samhällsbyggnadssektorn, minst 6 månader heltid.

Fråga oss om sen antagning, det kan finnas platser kvar!

Utbildningsstart
Vårterminen 2025
Utbildningsslut
Vårterminen 2025
Studietakt
50%
YH poäng
65 YH-poäng (ca. 0.7 år)
Ansökan öppnar
Sen ansökan
Branscher
Ekonomi, admin, sälj
Studieort
DISTANS (Uppsala kommun)

Säkerhetsskyddad upphandling (SUA)

Företagsuniversitetet AB Yrkeshögskolan (Yh)

Den här utbildningen ger dig ökad kunskap, fler färdigheter och stärkt kompetens att arbeta med säkerhetsskyddad upphandling. Detta behov föreligger eftersom brister i säkerhetsskyddad upphandling kan få stora konsekvenser för både beställare och leverantör - inte minst av ekonomisk karaktär men även avseende leveranssvårigheter som i sig kan innebära stora risker för Sveriges säkerhet.

Utbildningen kräver att du antingen har yrkeserfarenhet eller tidigare studier inom säkerhets- och/eller upphandlingsområdet för att du ska kunna tillgodose dig utbildningens inriktning.

Utbildningen är helt på distans och på deltid, vilket gör det möjligt att kombinera den med heltidsarbete. Distansutbildning via Zoom.

Behörighet:
Yrkeserfarenhet om minst ett (1) år från säkerhetsrelaterat arbete och/eller upphandlingsarbete på heltid, alternativt minst två (2) år av godkända studier inom säkerhet och/eller upphandling på eftergymnasial nivå.

Utbildningsstart
Vårterminen 2025
Utbildningsslut
Vårterminen 2025
Studietakt
40%
YH poäng
30 YH-poäng (ca. 0.4 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2025-03-01
Branscher
Ekonomi, admin, sälj
Säkerhetstjänster
Studieort
DISTANS (Stockholms kommun)

Sustainable Procurement

NBI/Handelsakademin

Kursen Sustainable Procurement ger dig nödvändiga verktyg och kunskaper samt metoder för att forma, planera och genomföra förändringsarbete i inköpsprocessen i strävan att minska klimatpåverkan i processens alla delar.

Du ökar din förmåga att ställa om/utveckla inköpsarbete utifrån hållbarhetsmål, analysera och dokumentera hållbarhetsrisker hos leverantörer samt driva projekt inom omställningsarbete och hållbarhet.

Du lär dig viktiga aspekter av att säkerställa hållbara inköpsprocesser. Du kommer att utveckla din förmåga att analysera och bedöma hållbarhetsrisker både i inköpsprocessen och hos leverantörer. Genom att genomföra väsentlighets- och riskanalyser kommer du att kunna identifiera och fokusera på de viktigaste hållbarhetsfrågorna. Detta ger dig möjlighet att fatta informerade beslut och vidta åtgärder som främjar hållbarhet och bidrar till en mer hållbar framtid.

Kursen är på distans, halvfart för att kunna kombinera med arbete och du kan delta var du än bor eller befinner dig.

Behörighet
Som kursdeltagare behöver du ha minst två års yrkeserfarenhet inom operativt, taktiskt eller strategiskt inköpsarbete.

Utbildningsstart
Vårterminen 2025
Utbildningsslut
Höstterminen 2025
Studietakt
50%
YH poäng
50 YH-poäng (ca. 0.5 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2025-03-30
Branscher
Ekonomi, admin, sälj
Studieort
DISTANS