Friskvård och kroppsvård
Att arbeta med friskvård och kroppsvård är att ta hand om människors hälsa, kropp och utseende. Det kan handla om olika typer av träning eller vård av naglar, fötter, hud, hår, massage eller annan vård av kroppen. Det har alltid funnits en arbetsmarknad för tjänster inom kroppsvård men på senare år har intresset för coachning i fråga om träning och andra liknande tjänster ökat. Tanken kring ett hälsosammare liv attraherar nu människor i alla åldrar.
En 1,5-årig utbildning till Hud- och spaterapeut
Vill du jobba med andra människors hälsa och välbefinnande? För allt fler är det viktigt att ta hand om sin hälsa och kropp.
Efterfrågan på hud- och kroppsbehandlingar ökar ständigt och arbetsmarknaden för hudterapeuter är gynnsam. Förutom arbete på salong efterfrågas även kompetensen inom handeln, på apotek, hos plastikkirurger och hudläkare. Det syns en ökning av privatkonsumtionen vilket leder till att efterfrågan på SHR-godkända hudterapeuter ökar.
Idag är det även accepterat bland män att ta del av behandlingsutbudet på hudvårdssalonger och spa. Vi
ser därför gärna manliga sökande. Utbildningen är godkänd av Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation (SHR).
Utbildningens innehåll
Anatomi och fysiologi 30p
Avancerad hudvård 20p
Dermatologi 15p
Entreprenörskap 15p
Hudvård 125p
Kemi och fysik 10p
Kroppsvård 20p
Lärande i arbete LIA 50p
Examensarbete 15p
Vill du veta mer?
Läs mer på vår hemsida eller hör av dig till vår utvecklingsledare Charlotte White, 0418-47 30 60.
Utbildningen för dig som vill jobba administrativt med medicinsk dokumentation. Bidra till en patientsäker vård!
2 år | Distans | Kostnadsfritt & CSN-berättigat
Som medicinsk vårdadministratör, även kallat medicinsk sekreterare, fungerar du som ett administrativt stöd i verksamheten och arbetar främst med medicinsk dokumentation, journalskrivning, service och bemötande samt dokumentation och receptionsarbete. Ekonomihantering, data- och statistikbearbetning och personaladministration kan också ingå i arbetsuppgifterna.
Den här utbildningen passar dig som har datorvana, är bra på att kommunicera och har ett intresse för människor. Här lär du dig administration inom hälso- och sjukvård.
Som vårdadministratör kan du arbeta med medicinsk dokumentation och administrativa sekreteraruppgifter inom offentlig och privat hälso- och sjukvård, företagshälsovård, läkemedelsföretag, försäkringskassa och medicinsk forskning.
Lärande i arbete
Under din utbildning kommer du att praktisera på ett eller flera företag inom branschen i 20 veckor under det som kallas för Lärande i arbete (LIA). Detta ger dig värdefulla kunskaper, erfarenheter och kontakter inför ditt framtida yrkesliv.
Att studera en hybridutbildning
Under en hybridutbildning deltar en del studerande från skolans lokaler samtidigt som en del studerande deltar online. Det innebär att du kan välja att delta vid de teoretiska lektionerna via Teams, men du ska kunna infinna dig på skolan under de tillfällen som kräver det. Lektionerna spelas inte in, utan ska följas i realtid.
För att kunna delta på distans måste du ha följande:
Behörighet
För att vara behörig till utbildningen behöver du ha en gymnasieexamen eller motsvarande. Förutom den grundläggande behörigheten måste du ha godkänt betyg (E/G) i följande kurser eller ha motsvarande kunskaper:
För att kunna tillgodogöra dig utbildningen behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska samt datorvana. En vårdadministratörs arbetsuppgifter kräver god språkbehandling, vilket är en förutsättning för att klara yrkesrollen och det är även mycket viktigt för patientsäkerheten.
En utbildning som vänder sig till dig som är intresserad av att arbeta med kvalificerade administrativa uppgifter inom hälso- och sjukvårdsområdet.
Vill du arbeta som en administrativ spindeln i nätet och utveckla nya rutiner, skriva journaler, boka patienter, dokumentera, arkivera, hjälpa till med IT-support och mycket annat inom offentlig eller privat sjukvård? Då är detta en utbildning för dig.
Efter utbildningen ska du kunna tillämpa kunskaper och färdigheter som baseras på branschens beprövade erfarenhet samt ny forskning och omvärldsbevakning. Den administrativa yrkesrollen inom hälsa och vård förändras successivt, inte minst på grund av tekniken. I yrkesrollen kan det därför också ligga delaktighet i utredningar, sammanställningar och presentation av material som framkommit. Utbildningen ger dig den yrkeskompetens som idag bedöms viktig för framtida och nya arbetsuppgifter.
En viktig del av utbildningen är LIA, lärande i arbete, där du under flera praktikperioder får komma ut i arbetslivet. Under dessa veckor ges chansen att praktisera sina färdigheter och lära sig branschen på riktigt nära håll.
Behörighet medicinsk vårdadministratör
Du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande för att uppfylla behörighetsvillkoren, dessutom krävs särskilda förkunskaper i:
- Svenska 2/Svenska B och
- Engelska 6/Engelska B med lägst betyget E/G/3.
Som tandsköterska får du vara med och assistera vid undersökningar och behandlingar av patienter. Du jobbar mycket med rengöring och sterilisering av instrument och utrustning samt ser till att förbereda för nästa patient så att allt arbetsmaterial finns på plats.
Du arbetar även med förebyggande tandvård och tandhälsoinformation. Även administrativa uppgifter, som tidsbokning och telefon/reception, förkommer. Som tandsköterska kan du även ha rollen som personaladministratör och vara spindeln i nätet på kliniken.
Utbildningen
Utbildningen ges på distans med ungefär 10 obligatoriska träffar, vilka är mellan 1-3 sammanhängande dagar och då i Oskarshamn. Utbildningen bedrivs på heltid och på distans. Dina lärare finns för dig via telefon, mail samt via vår webbaserade lärplattform.
Utbildningen kräver stort engagemang från dig och du får vara beredd på att vara disiplinerad och att studera mycket på egen hand. Att studera på 100% kan lätt jämföras med ett heltidsarbete.
LIA
LIA-perioderna (Lärande i arbete) är uppdelade i tre omgångar och motsvarar 16 heltidsveckor. Perioderna ska fördelas mellan både privat tandvård och folktandvård.
Behörighet
Grundläggande behörighet samt godkända betyg i Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2 samt Engelska 5.