Frontend Developer

Som Frontend utvecklare hjälper du till att producera fantastiska användarupplevelser på webben och i appar genom användning av HTML, CSS och JavaScript – samt ett ständigt föränderligt batteri med verktyg och programmeringsspråk.

Du lär dig inte bara tekniska färdigheter, du måste också ha förmågan att kunna planera dina projekt, kommunicera dina idéer och hålla teamet sammansvetsat.

Lär dig allt från HTML, CSS, PHP, Javascript och MySQL. Vue & webbkomponenter, Headless CMS Stylesheet Languages ​​(SASS) till avancerad webbutveckling som ASP.net, React, Node.js, REST, RubyonRails, elm. och utveckla mobilapplikationer för iOS och Android. Principer för sökmotorer, serveråtergivning, spårning av implementering för Google Analytics via Google Tag Manager. Databaser: kunskap i SQL, MySQL, MongoDB eller liknande.

Du får lära dig att arbeta med olika designverktyg och visuella uttrycksformer för att förstå den viktiga kopplingen mellan frontend design och UX och grafisk design. UX- och UI-designers är viktiga intressenter i ett Frontend Development-projekt, så du kommer också att lära dig att arbeta med UX- och UI-design i frontend-projekt.

Som Frontend utvecklare arbetar du med det främre lagret på en webbplats, det vill säga att funktioner och olika typer av information presenteras och fungerar på ett bra sätt. I rollen som Frontend utvecklare kommer du att samarbeta tätt med både digitala designers, UX/UI-team och Backend utvecklare.

Upplägg
Du kommer att läsa på vårt campus i Stockholm under 53 veckor, resterande 27 veckor gör du din praktik - var som helst i världen.

Avgifter: Avgiftsfritt och CSN berättigat för nordiska studenter.