På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Logistik och transportledning

Logistik och transportledning

Yrgo

Logistik och transportledning

Transportledarens arbete går ut på att planera transporter så att de blir så effektiva och lönsamma som möjligt. Transportledare kan arbeta på transport- och speditionsföretag, på distributionsavdelningar eller hos tillverkande industriföretag. I rollen ingår mycket kontakt med kunder och yrkesförare. Transportledare har en arbetsledande roll.

Utbildningen ger de praktiska och teoretiska kunskaper som behövs i arbetsledande position inom branschen. Logistik, transportekonomi, transporträtt och kännedom om transportbranschens villkor varvas med datorövningar i transportplanering. Det ingår även kontinuerliga besök på ledande företag i branschen, samt gästföreläsningar av aktiva transportledare.

Under utbildningen lär du dig att planera och samordna transportuppdrag med hjälp av planeringssystem samt att utföra lönsamhetsberäkningar. Du tränar upp din kommunikationsförmåga och lär dig förhandlingsteknik.

Utbildningen ger dig yrkesspecifik kompetens för befattningar med kvalificerade uppgifter inom transport- och logistikområdet som transportledare och trafikplanerare.

Yrkesroller som denna utbildning leder till är bland annat transportledare, transportplanerare, transportsamordnare och logistiker.

En tredjedel av utbildningen är arbetsplatsförlagd praktik, så kallad LIA (Lärande i Arbete). LIA är fördelaktigt för alla parter. Som studerande får du prova på speditionsbranschen och får möjlighet att fundera på alternativa framtida arbetsgivare. Du får tillämpa de teoretiska kunskaperna i praktiskt arbete, vilket ger mycket stora möjligheter att efter avslutad utbildning gå direkt in i arbete.

Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen.

ARBETSMARKNAD
Utbildningens innehåll styrs av aktuella kompetenskrav i arbetslivet, vilket innebär att utbildningen är branschanpassad och aktuell.

Anställningsgraden för examinerade från utbildningen Logistik- och transportledning är mycket hög. 100 % av de som tar examen från denna utbildning arbetar inom branschen inom sex månader efter avslutad utbildning.

Frågor om utbildningen
Sandra Andersson
Utbildningsledare
031–367 31 85

Sofie Skoog
Administratör
031–367 31 80

Studietakt

100%

Poäng

300 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2020-08-31

2021-09-06

Slut

2020-12-22

2021-12-22

2022-12-22

Sista ansökn.dag *

Sen ansökan

Ansöker stänger*

2020-06-30

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Ansök direkt

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Logistik och transportledning på Yrgo.