Kvalificerat Inköp och upphandling

Upphandlare / Inköpare - är ett omväxlande yrke som bjuder på stora utmaningar men också erbjuder många spännande möjligheter. Läs mer på framtid.se

Framtid.se websida

Tips på andra utbildningar som kanske passar

Byggledare - bygg och anläggning

East Sweden Business School, ESBS

Vill du vara ”spindeln i nätet”, ta ansvar och lösa problem?
Utbilda dig i så fall till byggledare, arbetsmarknaden ser ljus ut.

Regionens tillväxt är stark och det kommer att byggas mycket under ett antal år. Infrastrukturprojekt som Ostlänken kommer att föra med sig om- och nybyggnadsprojekt som bidrar till ökad efterfrågan på personal med byggledarkompetens. Bara här i Norrköping planeras 15000 st nya bostäder fram till 2035. Dessutom väntar flera spännande samhällsbyggnadsprojekt i regionen.

Att arbeta som byggledare är en ansvarsfull uppgift och du kommer att kunna ha det övergripande ansvaret för planering, produktion och uppföljning samtidigt som du kan komma att ha personalansvar. Du kan exempelvis arbeta som byggledare på entreprenörsidan men även som t ex projekt-/byggledare på ett konsultföretag, fastighetsbolag eller inom en kommun/myndighet. Oavsett var du hamnar så kommer du säkert att kunna jobba med projektledning och då ha ansvar för tidsplan, budget och kvalitet.

För att lyckas i yrkesrollen behöver du tycka om att arbeta tillsammans med andra, ha naturliga ledaregenskaper och gilla att lösa problem.

Efter din utbildning kan du arbeta som exempelvis:

  • Arbetsledare
  • Byggledare
  • Byggprojektledare
  • Konsult, bygg och anläggning
  • Produktionsingenjör
  • Projektledare, bygg och anläggning

Särskild behörighet
Lägst betyget E/G/3 i följande kurser

  • Bygg och anläggning 1, 200p
  • Bygg och anläggning 2, 200p

Eller motsvarande kunskaper genom annan svensk eller utländsk utbildning eller yrkeserfarenhet.

I utbildningen ingår 24 veckors praktik. Utbildningen är framtagen i samarbete med det anställande näringslivet som på olika sätt engagerar sig kring utbildningen, bl.a. vad gäller kursinnehåll och LIA (lärande i arbete). Undervisningen sker på plats i Norrköping med vissa inslag på Teams.

 

Utbildningsstart
Höstterminen 2025
Höstterminen 2026
Utbildningsslut
Vårterminen 2027
Vårterminen 2028
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2025-06-08
Branscher
Bygg & fastighet
Ekonomi, admin, sälj
Teknik & tillverkning

Affärsinriktad redovisningsekonom

Affärshögskolan

Ekonomiutbildning för dig som vill ha breda jobbmöjligheter efter examen. Bli en nyckelperson i verksamheters ekonomiska utveckling! 

2 år | Linköping | Kostnadsfri & CSN-berättigad

Som affärsinriktad redovisningsekonom är du specialiserad inom redovisning, bokföring och ekonomisk rådgivning. Du har en viktig uppgift att stötta ledningen i ekonomiska beslut, kunna delta i budgetarbetet och göra ekonomiska bedömningar för att uppnå verksamhetens lönsamhetsmål. Eftersom examen kommer du kunna arbeta i alla möjliga branscher som bland annat:

  • Ekonomiassistent
  • Företagsekonom
  • Redovisningsekonom
  • Redovisningskonsult
Utbildningsstart
Påbörjad (Höstterminen 2024)
Höstterminen 2025
Utbildningsslut
Vårterminen 2026
Vårterminen 2027
Studietakt
100%
YH poäng
425 YH-poäng (ca. 2.1 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Ekonomi, admin, sälj

Digital marknadskommunikatör

Affärshögskolan

Utbildning för dig som vill arbeta med kommunikation och marknadsföring! Lär dig om kommunikationsstrategier, content marketing och webbanalys.

2 år | Linköping | Kostnadsfri & CSN-berättigad

Som marknadskommunikatör är du en viktig spelare i att utveckla företagets digitala närvaro och onlinemarknadsföring. Du är riktigt vass på intern och extern kommunikation och digital marknadsföring. Du förmedlar budskap, driver affärer och bygger relationer mellan målgrupp och varumärke genom olika kommunikationsstrategier och marknadsaktiviteter. Efter examen kommer du kunna jobba i kommunikations- och marknadsteam på allt från nischade byråer till myndigheter och organisationer.

  • Marknadskommunikatör
  • Projektledare
  • Content Creator
  • Marknadskoordinator
  • Marknadsassistent
  • Webbkommunikatör
  • Social Media Manager
Utbildningsstart
Påbörjad (Höstterminen 2024)
Höstterminen 2025
Utbildningsslut
Vårterminen 2026
Vårterminen 2027
Studietakt
100%
YH poäng
410 YH-poäng (ca. 2.1 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Ekonomi, admin, sälj
Data & IT
Kultur, media, design

Internationell redovisningsekonom

SIH

Redovisningsekonomer behövs i alla branscher, av små och stora, privata och offentliga, samt nationella och internationella företag. Du kan exempelvis arbeta på ekonomiavdelningar, redovisnings- och revisionsbyråer eller som konsult på bemanningsföretag.

Utbildningen ger dig teoretiska och praktiska kunskaper i ekonomisystemets olika delar med betoning på redovisning. Arbetsrollen för en internationell redovisningsekonom omfattar allt från löpande redovisning till upprättandet av bokslut och årsredovisningar enligt internationella regler och praxis samt att kunna medverka i framtagandet av underlag för investeringsbeslut.

I utbildningen ingår LiA (praktik) i 24 veckor.

Efter fullgjord utbildning ska du kunna fungera som:

  • Internationell redovisningsekonom
  • Redovisningsekonom
  • Redovisningsassistent
  • Redovisningskonsult
     

Förkunskapskraven är:

  • Slutbetyg från gymnasieskolan med minst 2250 godkända gymnasiepoäng.
  • Särskild behörighet: Godkänt betyg i Svenska 2, Engelska 6 och Matematik 2.

Du uppfyller också förkunskapskraven om du förvärvat motsvarande kunskaper genom yrkeserfarenhet eller andra studier (t.ex. utomlands). Kontakta oss om du är osäker på om din utbildning och/eller yrkeserfarenhet uppfyller kraven.

Utbildningsstart
Påbörjad (2024-08-01)
2025-08-01
Utbildningsslut
2026-07-09
2027-07-08
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Ekonomi, admin, sälj
Juridik

Inköp av tekniska anlägg- ningar och utrustning för energi- och industriändamål

East Sweden Business School, ESBS

Idag ställs stora krav på tekniska inköp på grund av den snabba teknologiska utvecklingen. I utbildningen får du lära dig avtalsfrågor så att du kan  göra inköp som möter framtidens behov inom energi och industri. Vi hjälper dig också att förstå de grundläggande reglerna för avtal och köp.

Målet med kursen är att du ska bli medveten och få en god förståelse kring inköp av tekniska anläggningar och utrustning. Vi fokuserar inte bara på teori utan även på hur du faktiskt använder olika avtal i praktiken. Oavsett om du är inköpare eller projektledare är kursen en nyckel till att
förstå och navigera genom avtalsdjungeln vid köp.

Under utbildningen blandar vi teori och praktik. Du lär dig att läsa och jämföra olika standardavtal som NL, NLM, Orgalim, AB och ABT, och hur du anpassar dem för olika inköpssituationer. Du får praktisk erfarenhet av hur dessa används i verkliga köpsituationer. Vi lär dig också att förstå och optimera användningen av AB-avtal för industriella inköp och hur du analyserar och hanterar risker vid tekniska inköp. Du kommer även att få kunskap för att analysera och hantera risker i tekniska inköp och förstå hur Incoterms 2020 påverkar transporter och leveransvillkor.

Utbildningen ges vi online-föreläsningarna på Teams, antingen live eller i inspelad form. Föreläsningar hålls cirka 2 timmar per vecka.

Utbildningsstart
Påbörjad (Höstterminen 2024)
Vårterminen 2025
Utbildningsslut
Vårterminen 2025
Vårterminen 2025
Studietakt
50%
YH poäng
40 YH-poäng (ca. 0.4 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Ekonomi, admin, sälj
Studieort
DISTANS (Norrköpings kommun)