På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Arborist

Arborist

Arboristbranschen behöver anställa minst 1000 nya personer omgående, säger Ewa Kinnunen, rektor på Hvilan Utbildning Stockholm.

En arborist är en trädvårdsspecialist som arbetar för att våra träd ska vara säkra, vackra, problemfria och få ett så långt liv som möjligt. Om man väljer att utbilda sig till arborist kan man efter examen arbeta inom offentliga förvaltningar så som kommuner, på kyrkogårdar, i parker och som skogsvaktare eller starta eget inom branschen.

I Sverige finns det idag bara en skola som erbjuder en yrkeshögskoleutbildning för att bli arborist – Hvilan Utbildning på Kungsholmen i Stockholm.

"Den kvalitetssäkrade utbildningen Yh Arborist har redan funnits i Skåne i 12 år. Den ligger väldigt rätt i tiden och efterfrågan i branschen är enorm och därför drar vi igång den även i Stockholm"
– Ewa Kinnunen, rektor på Hvilan Utbildning i Stockholm.
 
Därför ska du bli arborist
Om du gillar att vara ute i naturen och ha ett varierat samt adrenalinfyllt arbete är utbildningen Yh Arborist något för dig. Hvilan Utbildning ger dig tillgång till speciallokaler och resurser som är anpassade efter undervisningen med övningssalar, markbyggnadshall, 65 hektar odlingsmark, parkområden, växthus samt maskinhall med tillhörande utrustning och maskiner. Du får också genomföra 28 veckors praktik.

Det är en enorm efterfrågan på arborist då arbetet med att ta hand om träd är otroligt eftersatt. Branschen ligger efter med att inventera träd, riskbedömning i offentlig miljö och hur träden i skogen och i parker mår.

Mer information om utbildningen kan du få genom att kontakta Ewa Kinnunen.

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2019-09-02

Slut

2020-05-08

2021-05-07

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Hvilan Utbildning

Laddar...

Hvilan Utbildning

Laddar...