På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Apotekstekniker

Apotekstekniker

Yrgo

Apotekstekniker

Vill du arbeta med sälj, hälsa och kundkontakt? Då är apotekstekniker ett yrke för dig!

I dag när apoteken har utvecklats till en plats som människor söker sig till inte bara för att hämta ut recept utan också för att få råd att behandla egenvårdsåkommor samlivstilsproblematik är det mycket viktigt att Apoteksteknikern som kommer i kontakt med kunderna kan ge relevanta råd för enklare åkommor. Apoteksteknikern behöver också ha kunskaper om folkhälsa samt kunna avgöra när en kund skall hänvisas till vården eller behandla sig själv. Utbildningen syftar även till att apoteksteknikern skall kunna sättas in i receptkedjan.

Apoteksteknikerna arbetar huvudsakligen med egenvårdsrådgivning, folkhälsofrågor, försäljning och varuhantering samt har kännedom om recepthanteringen.

Utbildningen bedrivs på distans och har ca 6-10 obligatoriska träffar. Träffarna kan innehålla både föreläsningar samt någon form av examination.

Arbetsmarknad
Under den närmaste 10-årsperioden beräknas cirka 1 000 av landets apotekstekniker gå i pension. Det innebär att behovet av välutbildad personal kommer att vara stort, inte bara i storstäderna, utan i hela Sverige.

Mer information
Mikaela Virkkunen Eliasson
Tel: 031-367 31 94

Lisa Algestam
Tel. 031-367 31 80

 

300 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2019-09-02

Slut

2020-06-10

2020-12-18

Studietakt

100%

Sista ansökn.dag *

2019-04-16

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Ansök direkt

Yrgo

Laddar...